Реклама / Ads

 

1| 2315 |09.09.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: Разместването на политическите пластове поставят пред СОС огромни предизвикателства и трудности

.
Калоян Паргов
Страната влиза в много особен период не само заради икономическата и здравната криза, но и заради особеностите на политическото ни битие в последната година. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на заседание на Столичен общински съвет.

„Разместването на политическите пластове поставят пред нас, общинските съветници, и най-вече пред ръководството на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, огромни предизвикателства и трудности, които до този момент не бяха срещани. Може би защото политическа партия ГЕРБ не е на власт. Именно това нещо е предизвикателство за госпожа Фандъкова да покаже совите истински управленски умения и качества в една такава ситуация“, заяви той.

 

Паргов добави, че пред всички общински съветници стоят няколко въпроса. „На първо място е COVID-кризата и четвъртата вълна, както и състоянието на здравния сектор на територията на Столична община, готовността за поемане на потърпевшите от тази четвърта вълна, организацията и въвеждането на мерки, както и стимули за всички потърпевши“, изтъкна той.

 

„Вторият голям въпрос е бежанския проблем, който не е за пренебрегване. Събитията в далечен Афганистан никак не са далечни, защото те са на прага на нашата държава. Считам, че в най-скоро време трябва да проведем сесия по сигурността, включително касаеща и готовността на София за поемане или предизвикателството на евентуална бежанска вълна, която би създала сериозни проблеми“, смята лидерът на БСП-София.

 

Паргов изтъкна още, че страната влиза и в есенно-зимния сезон и на дневен ред отново излиза темата „Топлофикация“. „Нужно е изслушване в СОС, а не в в парламента, за да се запознаем отблизо с детайлите и от комисията по инженерна инфраструктура, в която стана ясно състоянието и проблемите на „Топлофикация“ към този момент. Мисля, че това трябва да бъде достояние не само на ресорната комисия, а на целия общински съвет и на обществото. Говоренето по темата „Топлофикация“ пред медиите не помага, а по-скоро се използва като политическа дъвка и спекулация“, подчерта Паргов.

 

По думите му много важна тема е и транспортът, тъй като това е един от секторите, които са били най-засегнати от кризата през последната година и половина. „На прага сме и на разширяване на „Синята зона“ с оглед компенсация на ниските приходи“, обясни той.

 

„Състоянието на общинските търговски дружества в ковид-криза, нерешените

проблеми с детски градини, подготовката на Бюджет 2022 и много други въпроси ще бъдат в дневния ред и на нашето внимание. Това изисква отговорност, конструктивност и търсене на разумни решения, а не само политиканстване предвид предстоящите предсрочни поредни избори“, изтъкна лидерът на градската организация на БСП.

Председателят на БСП-София поздрави колегите си с днешния празник. „9-и септември е денят начало на най-успешния период от историята на България засега.

 

Това е период, през който, въпреки всичките слабости на социалистическия режим, България бе народна и през който по Конституция държавата бе длъжна да осигури работа на всеки свой гражданин. Период, през който имахме икономически, културен, спортен, здравен и социален възход. Тук е моментът да благодарим на всички онези, които съзнателно положиха усилия, за да изведат страната от последното място в Европа до 26-то през 80-те години преди падането на този режим“, заяви Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 17| 25406 |09.09.2021 Анализаторът Калоян Константинов за Фрог: Паралелите между Слави и Бойко, диванчето и джипката и навъсени вождове са плашещи . 7| 8791 |07.09.2021 Калоян Янков: Има съмнения, че имотите, които ползва Доган в „Росенец“ са на фирми с фиктивен бизнес . 12| 3204 |04.09.2021 Калоян Методиев: Служебното правителство е силно в PR-а и не му е работа да се занимава с политика . 13| 2478 |03.09.2021 Калоян Янков: Ще поканим Ахмед Доган на изслушване в комисията ”Росенец” на 14 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ