Реклама / Ads

3| 2351 |28.10.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: Месеците до края на годината ще бъдат критични и тежки за софиянци

.
Оставащите месеци до края на годината и в началото на следващата ще бъдат изключително критични и тежки за софиянци. Това каза в позиция от името на групата на „БСП за България“ в СОС нейният председател Калоян Паргов по време на днешното заседание.

„Това ще бъдат месеци на страх и несигурност – както от пандемията, така и от инфлационните и енергийни процеси, които са обхванали не само България, но и целия свят. Месеци, които ще оставят траен отпечатък в съзнанието и живота на нашите съграждани. Трудностите, пред които са изправени софиянци, са и наша отговорност. Ние имаме задължения към тях. Общинските съветници от „БСП за България“ искаме ясно да очертаем основните проблеми и да работим за тяхното решаване и преодоляване“, заяви лидерът на столичните социалисти.

 

Паргов открои и някои от най-наболелите – проблемите на „Топлофикация София“, необходимостта от помощ за социално слабите и уязвими групи, към родителите, чиито деца не са приети в ясли и градини, към лекарите в общинските болници и към малкия и среден бизнес в столицата.

 

„Важното, от което се интересуват хората, е как ще запазим цените на топлофикационните услуги, предвид енергийната криза, в която се намираме. Не с доклади и политически заявки, а с конкретни действия трябва да покажем на социално слабите и уязвими групи как можем да ги подкрепим в преживяването и оцеляването през тези тежки месеци. Това важи и за малкият и среден бизнес, който в момента е потърпевш както от здравната, така и от икономическата криза, която се развива“, обясни той.

 

Паргов е категоричен, че най-сетне трябва да бъде решен и проблемът с недостига на места в детските заведения. „Очакваме до края на този мандат това да се случи. Сега е моментът да окажем помощ на всички онези родители, чиито деца не са приети в детски ясли и градини. За съжаление тяхната бройка е в хиляди“, аргументира се той.

 

„Дължим много на нашите лекари в общинските болници. Те са истински герои, които на ръба на силите и изтощението, се борят за човешките животи. Трябва да обърнем специално внимание на ковид отделенията в общинските болници. Да направим всичко възможно, включително с финансови средства, колкото и да не са достатъчни, за да ги стимулираме. В част от тях има реанимационни отделения и те се справят чудесно. Трябва да им дадем кураж, не само с думи, но и с действия“, посочи още лидерът на БСП - София.

 

Паргов предложа по всички тези въпроси да се създаде работна група, която да формира общи политики за решаването им.

 

„Софиянци едва ли ще разпознаят политическия оттенък в едно или друго предложение. Те ще разпознаят нашата обща загриженост за тях, което е и наше задължение“, заяви Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 2413 |25.10.2021 Калоян Паргов: Киберсигурността е изключително важна в днешния дигитален свят . 1| 2559 |18.10.2021 Калоян Паргов: Подвигът на българските парашутисти има заслужено място във военната ни история . 1| 2478 |17.10.2021 Калоян Паргов: Промяната в БСП може да бъде към по-добро, ако не допуснем криза на идентичността . 5| 2937 |13.10.2021 Калоян Паргов: 33 символизира епохата на Христос в Библията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ