Реклама / Ads
2| 2466 |25.08.2024 НОВИНИ

Камала Харис е събрала 540 млн. долара дарения за малко повече от месец, откакто беше обявена кандидатурата й

.
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис Източник: БГНЕС
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за предстоящите президентски избори, е събрала 540 милиона долара дарения за малко повече от месец, откакто беше обявена кандидатурата й.
 

За това информира Ройтерс, като се позова на съобщения на предизборния й щаб.

 

Даренията са нараснали драстично след Националния конгрес на Демократическата партия тази седмица, на който тя официално прие номинацията, посочва щабът.





Според записка, публикувана от ръководителката на кампанията на Харис – Джен О‘Мали Дилън - 82 милиона долара от събраната сума са били дарени по време на конгреса, което свидетелства за възторга сред демократите от нейната кандидатура.

 

„Точно преди речта на вицепрезидентката Харис, с която тя прие номинацията в четвъртък вечерта, ние официално преминахме прага от 500 млн. долара“, отбеляза Дилън и уточни: „Веднага след речта ѝ отчетохме най-солидния приток на средства, откакто започна кампанията. Събраната сума надхвърля всяка друга на такъв етап от която и да било президентска кампания“.

 

Експрезидентът Тръмп също е показал, че е добър в набирането на средства, но изглежда изостава по отношение на сумата, събрана през едномесечната кампания на Харис. Предизборният щаб на бившия президент обяви по-рано този месец, че са събрани 138,7 млн. долара през юли - по-малко от това, което Харис е събрала само през първата седмица на кандидатурата си за Белия дом. Кампанията на Тръмп съобщи за 327 млн. долара в брой в началото на август.





Припомняме, че вицепрезидентката Харис стана кандидат-президент на 21 юли, след като държавният глава Джо Байдън се оттегли под натиска на много демократи, обезпокоени от когнитивните му способности след дебата с Доналд Тръмп на 27 юни.

 

Кандидатурата на Харис постави Тръмп в отбранителна позиция и той се бори да задържи медийното внимание върху себе си, посочва Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2321 |25.08.2024 Нетаняху: Израел не е казал последната си дума с ударите, които нанесе в Южен Ливан . 0| 2457 |25.08.2024 Валентина Димитрова стана шампионка, а Лора Христова взе среброто на Световното първенство по летен биатлон . 1| 2326 |25.08.2024 Зеленски е казал на Моди, че ще подкрепи домакинство на Индия на втората среща на върха за мир . 7| 2707 |25.08.2024 Заподозреният за нападението с нож в германския град Солинген е трябвало да бъде депортиран у нас миналата година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads