Реклама / Ads
6| 5571 |05.06.2020 НОВИНИ

Камарата на геодезистите: Гавра със закона е строежът край Алепу

.
Като гавра със закона определиха спорният строеж на плаж Алепу от Камарата на геодезистите в България. Конструкцията е българско ноу-хау. На брега вече има чадъри и шезлонги, но по документи това е просто подпорно съоръжение. Заради скандалния строеж започнаха незабавни проверки, а премиерът Борисов лично командирова по спешност началникът на ДНСК. ВАП също се самосезира.
 

Според книжата всичко е напълно изрядно - четириетажната сграда по документи е съоръежние, създадено с цел укрепване на свлачището на така наречения Шофьорски плаж край Алепу. Активисти обаче алармираха, че проблем при конструкцията има и всъщност се изгражда хотел. По време на проверката шефът на РДНСК - Бургас заяви, че четири етажната сграда всъщност не е сграда и не видя нищо нередно. В същото време обаче по всичко личи, че там се изгражда хотел - на брега вече има поставени и чадъри, и шезлонги. Поради тази причина започна и проверка от Върховната административна прокуратура.

 

“Това е една нормална сграда, подземна или полуподземна, с оставени фусове, които да продължат строителството на следващото ниво, може би и с пристрояване напред към плажа. Но по документи това е подпорно съоръжение, което, бих казал, е с много голямо разхищение на средства", заяви пред bTV Йоан Каратерзиян, председател на УС на Камарата на геодезистите в България.

 

Строежът е в разрез със закона, смята още той. Причината е, че РИОСВ-Бургас не е издавала разрешително за изграждането на подобна конструкция, а освен всичко процедурата не е била съгласувана и с МОСВ.

 

Каратерзиян беше категоричен, че началникът на РДНСК-Бургас е скрил и част от истината. По думите му момента строежът може да се разглежда като брегоукрепително съоръжение, но в следващия етап това ще бъдат апартаменти или обслужващи помещения, категоричен бе той.

 

Според Каратерзиян, ако всичко се е движело законово, е нямало да се стигне дотук. Той обясни, че подробният устройствен план така и не е бил обнародван на електронната страница на общината, поради което хората не са успели да реагират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5635 |13.05.2020 Степан Хиндлиян: Случващото се с ”Левски” е гавра с емблемата на българския футбол . 10| 15022 |30.04.2020 Главсекът на президента: Изпълнителният директор на Камарата на строителите манипулира българската общественост . 17| 6524 |10.04.2020 Руското посолство: Гаврата със съветския паметник в Добрич е цинизъм . 7| 5071 |24.02.2020 Задържаха четирима за гаврата с момче в столичен автобус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads