Реклама / Ads
14| 13411 |10.08.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Камен Алипиев - Кедъра: След Олимпиадата трябва чиновниците да изтрезнеят и да се вгледаме в българския спорт

.
Камен Алипиев - Кедъра
"Много е хубаво, когато приключат олимпийските игри, да изтрезнеем от тази радост и да видим, че спортът в България не се движи добре, независимо от успехите в последните 48 часа. Трябва да се мисли за стратегия, за държавна политика, за да се говори за планирани успехи, а не да се радваме на неща, които се случват от нищото". Това заяви спортният журналист Камен Алипиевп - Кедъра.
 

Олимпийските игри в Париж се превърнаха в един от големите поводи за радост у нас. До момента България има 3 титли (Семен Новиков и Магомед Рамазанов в борбата, Карлос Насар във вдигането на тежести), един сребърен (Боряна Калейн в художествената гимнастика) и три бронзови (Божидар Андреев във днигането на тежести, Кимия Ализаде в таекуондото и Хавиер Ибаниес в бокса).. Тези успехи обаче едва ли ще решат проблемите на родния спорт. Това е мнението на спортните журналисти Миляна Велева и  Кедъра.


"Има много сериозна нужда се се вгледаме в българската спортна система. На практика в България тя не съществува от десетилетия. Това е идиотското! Всички много ще се радват, сумати спортни чиновници ще натрупат на гърба си адски много активи и от понеделник, когато завършат олимпийските игри, нещата ще бъдат същите. Имаме нужда от много сериозно вглеждане какво трябва да се прави в българския спорт, да се опитаме да задвижим тази система. Имаме нужда наистина да започнем да работим целенасочено", обясни журналистът.


Светът е различен и толерантността и емпатията трябва да бъдат на преден план. Какво по-голямо удоволствие от това да имаш под своя флаг хора, които са дошли от Украйна, от Дагестан, Кимия Ализаде, която е символ на дискриминацията срещу жените и затова миналите олимпийски игри беше в Отбора на бежанците. И едно прекрасно момче от ромски произход, какъвто е Божидар Андреев. Той е един от най-големите герои на тези игри със суперизстрадания си медал. Неговият треньор е Пламен Братойчев, който помага и на Карлос Насар. Божката работеше в магазини, спеше в залата и в крайна сметка стигна до този успех. За мен това е чудесно", каза Алипиев.

 

Алипиев бе категоричен, че ще гласува за Карлос  Насар за спортист на годината.

 

В предаването бе поставен остро въпроса за изграждане на база за състезателките по художествена гимнастика и за другите спортове.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2635 |07.08.2024 Любомир Стефанов: Политиците сами уронват минималния си престиж и го въргалят в публичния прах на презрение и срам . 25| 11214 |04.08.2024 Вени Марковски: Kак тръгва слухът, че жените боксьорки са мъже - от близък до Кремъл шеф на МБА . 2| 3374 |03.08.2024 Станимира Петрова: Няма как да сравним мъжката сила с женската. Вярвам, че българският бокс ще се завърне с медал . 13| 7723 |31.07.2024 Д-р Шишков с тревога и гняв: Осакатяват пациентите с операции само заради пари от касата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads