Реклама / Ads
0| 3931 |27.10.2019 НОВИНИ

Кандидат-кмет дава джип като подарък за избирателите, в кърджалийско пробутват кебапчета

.
Кандидатът за кмет Източник: БТВ
Два дни преди изборите, на митинг един от кандидат-кметовете за пазарджишко село предлага на избирателите подарък – лек автомобил.
 

В края на изборния ден ще стане ясно кое е населеното място и кой е кандидат-кметът.

Видеозапис от празненството показва как той стимулира хората да гласуват за него и за друг кандидат-кмет.

 

„Приготвил съм един малък подарък. Ако се случат нещата, а аз съм сигурен, че ще се случат. На 27-ми, с бюлетина…. Кмет на община Пазарджик… и кмет на кметство… моята особа. Приготвил съм един лек подарък, малък подарък, на някой жител, на който му се падне това нещо. Да се прибере вечерта с добър автомобил. Благодаря ви”, коментира той, предаде БТВ. Автомобилът, който подарява, е негов.

 

В селото разказват, че това не е първата кола, която кандидат-управникът подарява.

„Както винаги през последните 4 избори, той изкарва неговия личен автомобил и го дава на томбола. Украсява го през деня, хората от селото го гледат и на 10 февруари, когато е празникът на селото, той го дава от една томбола”, разказа Стоимен Папазов, жител на селото.

 

След предните кметски избори, подарък получават Георги Златанов и съпругата му. „Това е колата. Трябва да си на центъра на площада и той избира някой от селото, ако го няма на площада - избира друг. Това при него е може би като традиция да си подарява неговата кола”, разказа Георги Златанов.

 

Че подарява коли, призна и кандидатът за кмет. "Това, че имаме кола от 1500 или 2000 лв. не е проблем за един селски кмет. То всеки може да направи подарък за каквото иска. Няма проблем. Какъв е проблемът?", пита той.

Прокуратурата вече проверява случая, а кое е селото и кои са участниците в агитацията, очаквайте след края на изборния ден.

 

В едно от най-големите села в Кърджали продължават да работят старите схеми. Екип на БТВ засече организирано пътуване от Турция към България и контролиране на вота.

Печени кебапчета посрещат избирателите в едно от най-големите кърджалиийски села в района – Горно Прахово, буквално на метри от секцията. Освен скара, пред секцията има и интензивен трафик, в който се включват кандидати за кметове, за общински съветници, и коли и бусове с турска регистрация. Влизането на гласуващите премина пред техните очи почти през целия ден.

Местните твърдят, че този мъж се занимавал с транспорта на избиратели, идващи от Турция.

В съседната избирателна секция има хора, дошли от Бурса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4167 |26.10.2019 Влак отнесе джип на жп прелез край Разград, по чудо няма пострадали . 10| 6454 |26.10.2019 Ден за размисъл - това май никога не ни се е отдавало!? . 0| 4200 |26.10.2019 МВнР предупреждава за извънредни мерки по пътищата в Гърция . 8| 3798 |23.10.2019 Екатерина Захариева за мониторинга: ЕС създава единен механизъм за всички държави-членки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads