Реклама / Ads
32| 5860 |17.01.2012 НОВИНИ

Кр. Кънев: И селски пъдар не би допуснал заподозрян да се самоубие

.
Красимир Кънев
Как е възможно човек, който е бил в ръцете на едни от най-квалифицираните полицаи, изведнъж да се самоубие и то с белезници на ръцете, недоумяват от БХК.
 

От Българския хелзинкски комитет се усъмниха в самоубийството на един от двамата заподозрени за убийството на Мирослава от Перник - Стойчо Стоев-Чочо.  "Има доста противоречиви версии и объркани обяснения по случая, както и факти, които озадачават не само нас, но и цялото общество. Как е възможно човек, който е бил в ръцете на едни от най-квалифицираните полицаи, изведнъж да се самоубие и то с белезници на ръцете. Това не би допуснал дори един селски пъдар", заяви по НТВ председателят на БХК Красимир Кънев.

 

Според правозащитниците Стойчо Стоев не е имал мотив да се самоубие. Една от версиите е, че той е получил обещание за снизходително държание от служителите на реда.  "Чакаме отговори и то не от самата полиция, а от прокуратурата на базата на независимо, бързо, безпристрастно и ефективно разследване. В това число и отговор на въпроса дали в отвличането и убийството има замесен и полицай", допълни Кънев.

 

За отношението на МВР към близките на убитата Мирослава, Кънев заяви, че тук отново има конфликт. "Как е възможно един професионалист да се отнася към жертва на престъпление така? Може ли умората да бъде извинение за каквото и да било", попита Кънев, визирайки отношението на министър Цветанов към близките на жертвата и последвалото извинение, че той и всички, занимаващи се по случая, са били изморени.

 

Красимир Кънев прогнозира два изхода за другия заподозрян за убийството – Марио Любенов, който в момента се намира в психиатрия.  "Единият е той да бъде признат за вменяем и да бъде съден, а другият - да бъде признат за невменяем и да остане в психиатрията. Аз не допускам Марио да бъде пуснат на свобода", на мнение е Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5483 |02.04.2011 Канонизират Баташките и Новоселските мъченици . 3| 5160 |16.01.2011 К. Кънев: Проектозаконът за клеветата е стъпка в погрешна посока . 20| 6221 |28.12.2010 Али Юзеиров: Консултативни съвети да назначават селските кметове . 1| 5212 |02.08.2010 Магистрала до Търново с пари за селски пътища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads