Реклама / Ads
21| 5758 |08.02.2015 НОВИНИ

Капка Георгиева: До мен няма още човек, наслаждавам се на флирта

.
Капка Георгиева
Желю Желев беше много смел човек. С вроден чар, който не личи на телевизията. Беше най-щастлив, когато беше дисидент. Ние бяхме близки, ходихме си на гости. Това си спомни журналистката Капка Георгиева по НТВ, бивша съпруга на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.
 

Желю  не успя да остави лоши мисли в нито един политик. Беше човек, дошъл от провинцията. Искаше да се запознае с Радой Ралин. Радой кръсти книгата му „Фашизма“, Желю я беше нарекъл „Тоталитарната държава“. При пътуване с мотор до Радой Ралин, жена му Маруша пометнала. За да постигнеш едно, губиш друго. Бях учителка и ни наредиха да измием училището. Партийният секретар ме задърпа, защото носех кръстче. Искаше ми се да хвана кофата с мръсна вода и  да я хвъля към лицето му. Разказах на Желю и той ме попита защо не съм го направила. И до ден днешен съжалявам за това, призна Капка.

 

По отношение на участието си в политиката каза: В политиката никъде не сгреших, но животът те изненадва. Не съм държала да се задържа в голямата политика. До ден днешен никой не ме подценява. В медиите ме представиха като жертва. Не можа да проличи, че съм много подреден човек, отличник. Моето желание не можа да бъде провидяно. Политиката беше стъпало, от което исках да направя следваща крачка. Може би грешката ми е, че отказах да бъда депутат, допълни тя.

 

За раздялата с Волен Сидеров си спомни: През 2011 г. не се чувствах като преследван дивеч. Чувствах се много зле. Блазе на тези, които не са го преживявали. Цялата тази раздяла я бях предсказала в един свой разказ. Човек явно си знае. Не бях предавана от близки хора. Приемама го като едно голямо разочарование. В момент на самосъжаление описах шокиращо книгата с опит за самоубийство. И в този момент, естествената ти реакция е да се нараниш физически, ако можеш да изчезнеш. Онзи ден чух през прозореца жена,  която крещеше на мъжа си : Ти ме уби. Сетих се, че и при мен става дума за същото. Като думи не съм му казвала: Ти ме уби, но това крещеше цялото ми същество. Каквото се е случило, това е било. Ние писателите сме такива. Силната емоция може да те накара да пишеш страхотно. Сега пред вратата ми няма върволица от мъже. По друг начин възприемам любовта. До мен няма още човек. По-скоро си доставям удоволствието да флиртувам. Цял живот съм била женена и не съм преживяла флирта. Прекрасно е усещането. Аз съм Капка, аз съм вода, обожавам водата, морето, воден човек, призна Капка Георгиева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 7859 |07.02.2015 Оланд: Няма ли мир в Украйна, отиваме на война . 6| 7358 |07.02.2015 Кирил Войнов: Желев ми каза, че мръсниците нямат цвят и почивка . 3| 4800 |07.02.2015 Евдокия Манева: Нямаме навик да почистваме водоемите . 19| 5284 |06.02.2015 Нинова: В БСП няма разделение на русофили и русофоби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads