Реклама / Ads
0| 6685 |22.03.2016 НОВИНИ

Ст. Карабашев за Фрог: Ядрените реактори на Белгия са под най-висока степен на заплаха

.
Статул Карабашев
Имаме нареждане, който е в сградата, да не я напуска, а който не е дошъл до тук, да си стои вкъщи, не става дума изобщо за евакуация, просто трябва да си седим в офисите, заяви за Фрогнюз от Брюксел журналистът Статул Карабашев, който работи в пресцентъра на ЕНП.
 

Страхотни мерки за сигурност има около сградите, блокирани са улиците, всички входове, патрулират бронетранспортьори. Положението е обсадно, като на война, навън лети хеликоптер, вият сирени... От месеци наред сме в това състояние, но в момента е драстично, добави той.

 

15 минути преди бомбата в Маалбек минах край станцията, защото живея там и в момента, в който влязох в ЕП, чух, че са избухнали бомби. Кошмар!

 

Всички български евродепутати са тук, един-единствен го няма, но останалите са в сградата. Провеждат се някои заседания, защото днес и утре са последни дни, от четвъртък започват Великденските празници тук и особено от утре всички ще пътуват, 90% от нас са с билети за някъде, но много се съмнявам, че ще отворят летището, там има големи щети, каза Карабашев.

 

В това положение сме от месеци наред и степента само се прехвърля от 3-та на 4-та, от 4-та на 3-та. Това е непрекъснато, защото се очакваше, че нещо подобно ще се случи в Брюксел и ето че днес гръмна.

 

Два са вариантите – или атаките са били планирани точно преди великденските празници или са за отмъщение на ареста на Абдеслам от онзи ден. Почеркът е абсолютно същият като при парижките атентати, което отвежда натам повече. От днес трафикът по гарите или летищата е много засилен. Сега ще има всякакви предположения. току-що получихме по вътрешната поща съобщение, че под най-висока степен на заплаха са ядрените реактори на Белгия и сега полиция и военни започват да ги ограждат. Това е превантивна мярка, заяви Карабашев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5958 |22.03.2016 Джамбазки за Фрог: Атентаторите са от Париж, уплашиха се да не бъдат издадени . 0| 9542 |22.03.2016 А. Антонов за Фрог: Атентатите в Брюксел са планирани, чака ни същото . 0| 5488 |22.03.2016 Ковачев за Фрог: Ужасени сме! Никой от нашите не е бил на летището . 0| 7813 |22.03.2016 Само във Фрог: Планират да върнат човек на #КОЙ в СОБТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads