Реклама / Ads
0| 3412 |09.11.2022 НОВИНИ

Карадайъ гневен на ГЕРБ: Помним и други министри, които превръщаха полицията в партийна милиция

.
Мустафа Карадайъ Източник: БГНЕС
Трябва да чуем аргументите на колегите от ГЕРБ, по които искат оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Ние помним и едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната дейност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. Може би затова остава впечатлението, че вътрешният министър се занимава с професионалната дейност на полицията - то не е точно така.
 

Това заяви Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, в изявление пред медиите.

Той уточни, че случаят на границата с убития полицай е тежко престъпление – убийство:

 

„От тази гледна точка мисля, че са задържани престъпниците, има Наказателен кодекс, Накакателно-процесуален кодекс и трябва да се извършат съответните действия от компетентните органи. Министърът на вътрешните работи, ако е излязъл извън компетенциите си, както и друг правеше същото, може би трябва да се разгледа каква е вината му. Обратното обаче – министърът не е полицай.“

 

„Не смесвайте сегашния с предишния министър, на когото явно детската му мечта е била да бъде милиционер, и видяхме какво направи с милиционерските си разбирания и нагласи. Министърът има точни и ясни функции според закона. Деянието е тежко криминално деяние, затова престъпниците трябва да си носят отговорността, но министърът каква вина има в конкретния случай – не съм запознат. Колегите от ГЕРБ ако знаят, сигурно ще си мотивират искането“, коментира още той.

 

„Политическият коментар от моя гледна точка е следният: един служебен кабинет е постоянно в оставка от указа на президента за назначаване – те все са си в оставка. Той се назначава за един определен период от време с първа генерална задача да произведе честни, прозрачни, демократични избори. Всички други дейности са на втори план. Това обаче не значи, че служебните министри не са министри и не трябва да си вършат работата“, заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3679 |05.11.2022 Митов от ГЕРБ: Невъзможно е да се вдигне пенсията с 20% . 6| 5035 |04.11.2022 Рашков и Карадайъ отвориха старите рани за партийната милиция и изборните измами . 4| 3504 |04.11.2022 Росица Кирова, ГЕРБ: Родителите ни са чели Пушкин и Гьоте, но не са дигитално грамотни . 6| 5658 |04.11.2022 Дилов от ГЕРБ: С боб, царевица, димни сигнали и гълъби да гласуват избирателите, ако искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads