Реклама / Ads
12| 7863 |17.09.2020 НОВИНИ

Каракачанов бърза до изборите с договорите за милиарди за кораби и бойни машини

.
Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили може да се случи в периода между 1 ноември и 15 ноември. Това прогнозира зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БГНЕС.
 

Той обясни, че проектът е на етап подготовка на доклад за министъра на отбраната, който впоследствие трябва да бъде внесен в Министерския съвет


В момента междуведомствената работна група, чийто председател е Величков, изготвя протоколите от преговорите с избрания кандидат - германската компания "Люрсен".


Финализираме тези разговори предвид и на това, че получихме известие от Министерството на финансите с дата края на миналата седмица, че средствата, които са предвидени в централния бюджет в размер на 171 млн. за тази година, следва да бъдат препланирани с началото на 2021 г., поясни зам.-министърът.


По негови думи, ако до края на месеца приключи преговорният процес и бъде изготвен докладът на министъра, в края на септември той ще бъде внесен в Министерския съвет за разглеждане.


По моя неофициална информация, почти на 100% съм сигурен, че и трите фирми ще предложат и двата кораба да се строят в България


Относно проекта на Сухопътни войски за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада Величков заяви че, са пред отваряне на ценовите оферти.


Той припомни, че междуведомствената група е оценила за съответствие по тактико-техническото задание, че отговарят двама от кандидатите. Техните ценови предложения ще бъдат отворени в периода, в който ще се провежда и военното изложение "Хемус" в Пловдив.


Според зам.-министъра договор по този проект ще има напролет догодина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5218 |13.09.2020 Александър Симов: Изборите за председател показаха, че в БСП няма драматично разцепление . 9| 7645 |11.09.2020 Каракачанов мъмри министър Димитров: Трябва да се извини на русенци за арогантността . 35| 4239 |06.09.2020 Каракачанов призова премиер и президент да загърбят егото си . 39| 12543 |08.09.2020 Юрий Асланов: Развръзката на отношенията Радев-Борисов ще е на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads