Реклама / Ads
10| 6505 |16.12.2017 НОВИНИ

Кр. Каракачанов: Има сценарий за саботиране на договора за ремонт на МиГ-29

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Има сценарий за саботиране на договора с руската корпорация РСК „МиГ“ за ремонт изтребителите МиГ-29, които са на въоръжение в Българската армия. Това заяви в „Годината” на Дарик министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 
Той обясни, че фирми посредници между военното министерство и руската компания създават пречки чрез вкарването на процедурата в административни схеми, за да забавят и провалят договора.

В сряда, когато Министерски съвет предстои да гласува допълнителни средства по договора за ремонт на МиГ- овете, ще стане ясно дали този сценарий е успешен, посочи Каракачанов и се закани, че няма да допусне това да се случи.

Трите проекта за модернизация на армията – за нови изтребители, кораби за флота и за бронираната машина за сухопътните войски, трябва да вървят успоредно с поддръжката и използването и на старата бойна техника, категоричен е военният министър. Той допълни, че бойните самолети МиГ 29 са по-добри от много от тези, които западните държави използват.

„Хората, които говорят по темата за отбраната, са разделени. Една част казват: „Не ни трябва никаква руска техника, трябва да я махнем и да купим западна техника“. Само че не отговарят на въпроса откъде ще намерим средства, защото за цялостно превъоръжаване на армията са необходими повече от 10 милиарда. Откъде ще намерим тези 10 млрд.? Те не се търкалят по улицата. Другите хора, към които принадлежа и аз, смятаме, че процесът за придобиване на нова техника, има три проекта – за изтребителите, другият - за два модулни патрулни кораба и третият, който ще внесем в Министерския съвет – за бронирана машина за сухопътни войски, тези проекти за модернизация трябва да вървят успоредно с това да се поддържа и използва старата техника“, отбеляза Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4222 |15.12.2017 Каракачанов: На нас ни се иска нещата в Банско да станат по-бързо . 2| 4356 |03.12.2017 Каракачанов: Не е обсъждан износ на оръжие за Саудитска Арабия . 0| 4275 |10.11.2017 Каракачанов: До края на юли ще приключи процедурата за самолетите . 0| 4541 |10.11.2017 Каракачанов: В Гърция има много паметници, на които има обиди за българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads