Реклама / Ads
8| 4555 |10.01.2015 НОВИНИ

Каракачанов: Ислямът е войнстваща религия

.
Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ
Атентатът в Париж беше абсолютна свинщина. За да има демокрация, трябва да има свобода на словото. Приказки от типа това е изкуство, на мен ми харесва, на мен не ми харесва, са несъстоятелни.
 
Това коментира адвокатът Николай Хаджигенов в „Събуди се” по Нова телевизия. Той е против вдигането на заграждения по турската ни граница, за предпазване от сирийските бежанци. Имахме преди години Берлинска стена, която всеки ден беше преминавана, коментира той.

Ако продължаваме да си въобразяваме, че ислямът не е опасна религия и само една малка групичка прави проблемите, то ще си заровим главата в пясъка, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Тук става въпрос за атентат срещу суверенитета на Франция, това за мен не е просто атентат срещу свободата на словото, коментира Каракачанов. Това е атентат срещу едни норми на поведение като свободата на мисленето и свободата на словото


.

Християнството не е по-малко агресивна религия от исляма. Това говорене се използва от политиците, заяви адвокатът Николай Хаджигенов. Каракачанов му препоръча да прочете първо Корана и Библията, и тогава да коментира. Ислямът е войнстваща религия, в Библията е казано „ако ти зашлевят шамар, обърни и другата си буза”. Не е състоятелно да се връщаме към Средновековието, да там се е ляла кръв в името на християнството, призова Каракачанов.

„Пред България има два основни проблема. Единият е миграционният натиск, а другия е заплата от тероризъм. В следващите 10 г. миграционният натиск няма да намалее и трябва да вземем адекватни мерки. Този проблем може да бъде предотвратен в известна степен, ако се изградят защитните съоръжения и се оправи инфраструктурата по границата, по която трябва да патрулира „Гранична полиция". Армията няма как да остане изолирана от справянето с този проблем", коментира Каракачанов.

Темата за неизбежната самоотбрана възникна в следствие на битовата престъпност. Трябва да има конкретна стратегия за справяне с този вид престъпност. Оръжието да може да бъде използвано на територията на твоя имот. Не става въпрос да въоръжаваме населението, коментира Каракачанов.

Трябва да бъдат прецизирани текстовете за самозащита. Сега МВР и прокуратурата отказват да мислят, нужна е цялостна реформа, заяви Хаджигенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7795 |28.12.2014 Каракачанов: Лютви Местан плещи глупости на българските турци . 10| 4264 |20.12.2014 Каракачанов: Твърдо сме зад ГЕРБ въпреки пенсионните реформи . 8| 5068 |12.12.2014 Дойче веле: Ислямът ли ги кара да убиват? . 19| 4324 |07.12.2014 Каракачанов: Сливането на двете разузнавания ще ги унищожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads