Реклама / Ads
21| 8013 |02.11.2019 НОВИНИ

Каракачанов да обяви война на Франция, а Гешев да арестува Макрон

.
Каракачанов не се шегува... Източник: БГНЕС
И чудото стана – Макрон покри келявите новини от България и очакването прокуратурата и МВР да хванат купувачи на гласове мина в девета глуха. Френският казал, че предпочитал легални имигранти от Африка пред български и украински банди. Веднага се възпалиха от Външно министерство и бабанката военен министър: Как може?! Това е политическа арогантност и високомерие.
 

Полетяха протестни ноти и възмутени трели.

 

Най-силно се засегнал Краси Каракачанов. Същият, който от много време ни залива с нелепици за Скопие, наборната служба, циганските гета, гей парадите, Истанбулската конвенция, ексхумация на строителни войски и пр. Каракачанов и ординарецът  Джамбазки умират да са в новините и да си мерят рейтинга. Отваря им се прекрасна възможност: Обявяват война на Франция и стават „звезди“ на мига. Иван Гешев ще удари едно рамо като арестува Макрон и го предаде на Специализираната прокуратура. Да види нахалният президент кон боб яде ли... Французите като видят нашите храбреци, тутакси ще се разтреперят от страх и ще почнат да се извиняват. Ще се откажат и от плана на Макрон за тираджиите. Ех, какъв военен парад ще си спретнем тогаз...

 

Но пък, какво невярно нещо е казал Макрон? Предпочитал легални мигранти пред бандити. Че кой нормален човек не мисли същото? В страните, където върховенството на закона не е дъвка за политиците, тази логика е съвсем нормална.

 

Чувал съм, а сигурно и вие, израза: По-добре бандитите да се махат, че ни писна! Другите да се оправят с тях. Но другите не искат вносни мафиоти, крадци, мошеници, проститутки, сутеньори, просяци, разбивачи на банкомати и пр. Имат си свои и те им стигат. Този път Макрон просто е персонализирал нашите и украинските банди. Би могъл да назове и други – албански, сръбски, руски, арабски, чеченски и пр. Също и терористичните клетки и формирования, както и антисемитските групи. Всички те са проблем не само за френската, но и за всяка друга държава. 

 

Като президент, Макрон носи отговорност за всичко, което се случва в страната му. Казал  „български банди“, а не всички българи. Би трябвало да се отъждествяваме с българските лекари, художници, музиканти, писатели, инженери, строители и пр., които живеят, учат и творят във Франция, черпейки знания и опит от френската история и култура, но ползвайки и българските национални традиции и ценностна система. Вижте само как французите аплодираха майсторската игра на Григор Димитров на турнира в Париж тези дни и на полуфинала с Джокович! Това са лицата на България по света, а не измамниците и бандитските шайки.

 

Получава се нещо като с ултрасите, които истерясват на стадионите и размахват ръце в нацистки поздрав, а ние се обиждаме, че от чужбина ни ги посочват. Те не са част от българското общество, да сме наясно. Това са ракови образования и с тях всяка истинска държава и граждани се борят. Ако тук не е така, вината е в нас. Какво общо има спазващият закона, правилата и нормите на поведение гражданин с престъпниците? Тези типове ограничават свободата ни със своята агресия, бруталност, незачитане правата на другите, арогантност, простащина, безкултурие и примитивност. Страдаме години наред от наглостта на ширещата се престъпност, но когато някой каже, че не харесва „изнесената продукция“, се засягаме. Ако Каракачанов и някой във Външно се идентифицират с такива хора – проблемът е техен. Българо-френските отношения са от много години и доказано ценни за държавата ни. Някакви бандити във Франция не могат да повлияят на тях. По-скоро прокуратурата и службите ни би следвало да предложат на френските партньори съдействие за неутрализиране на тези престъпни групи, а не да подскачаме като ощипани моми, че ни е засегнато националното достойнство. То страда много повече от некадърници във властта, но кой ни пита…

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8104 |01.11.2019 Мая Манолова обяви, че ще съди Бойко Борисов за обиди и клевети . 9| 4722 |31.10.2019 Москва обяви, че ще отговори на София "реципрочно" . 0| 4047 |29.10.2019 Арестантите в Бургаския затвор обявиха гладна стачка, третирали ги като осъдени лица . 2| 5850 |28.10.2019 Анализатори за изборите: Избирателите на БСП са обявили ”електорална стачка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads