Реклама / Ads
11| 8150 |28.12.2017 НОВИНИ

Каракачанов: Сериозно лоби в ЕС пречи на Банско, да не си говорим за братство и единство

.
Красимир Каракачанов
”Не може правителството да кляка непрекъснато пред 200 души. Има сериозно лоби в Европейския съюз, което пречи да се случат добри неща в Банско. Хайде да не си говорим за братство и единство, чували сме ги тези неща. Министърът на екологията Нено Димов ще внесе тази точка в дневния ред.
 
Това каза вицепрмиерът Красимир Каракачанов.

Решението за парк Пирин и втория лифт в Банско трябва да бъде решена в полза на гражданите. На 22 декември изтече срокът за обществено обсъждане на плана за управление на парк Пирин. Тези 200 души не искат ски в Банско, не искат нови магистрали, те протестират срещу всичко", заяви още Каракачанов пред БНТ.

Министърът на отбраната коментира и новите заплати на военните. "От 1 януари те ще бъдат факт. Повишението е 10-11 процента. Това е най-големият ни успех", похвали се той.

Каракачанов коментира и сагата с ремонта на МиГ-29. Това, че една украинска фирма обжалва, е удар под кръста, категоричен бе той.  Според вицепремиера може да се прави сечено на Русия. Но такива казуси още повече го нахъсвали.

Жалбата до КЗК за ремонта на МиГ-овете е подписана от "някакъв човек", но без документ, че той има право да го прави. Също така няма превод на фирмата, каквото е изискването по закон. Но дори с подобни несъвършенства, умишлено допуснати, КЗК е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите, обясни той.

Тези три дни приключват на 2 януари, така Министерството на отбраната не може да използва отпуснатите от Министерския съвет 19 млн. лв. коментира Каракачанов и прогнозира, че сагата ще приключи до средата на февруари.

Каракачанов се спря и на казуса с ремонта на самолетите "Спартан", като каза, че процедурата е изцяло в зависимост от италианската фирма изпълнител, по силата на договори от 2004-2005 година. Служебното правителство е направило опит да се договори. Получили са оферта, която им се е сторила висока. Изтича им мандатът - ние продължихме. И успяхме да намалим тази сума, която се предлага. Много лесно е да се съгласиш с първата оферта, която ти направят, само че вие утре ще ме попитате, пък може и прокурор, защо съм се съгласил при такива високи цени.

По думите му има закони, които могат да стопират всяка една обществена поръчка и даде пример тази за храната в армията. Той призова да бъде променен Законът за обществените поръчки, особено когато става въпрос за национална сигурност.Според Каракачанов държавата губи, защото е позволила всеки да обжалва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4918 |21.12.2017 Каракачанов: Не е нормално баба Пенка да атакува сделки на армията . 10| 6506 |16.12.2017 Кр. Каракачанов: Има сценарий за саботиране на договора за ремонт на МиГ-29 . 4| 4223 |15.12.2017 Каракачанов: На нас ни се иска нещата в Банско да станат по-бързо . 2| 4160 |12.12.2017 ЧСИ-тата подхващат шофьорите за неплатени глоби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads