Реклама / Ads
14| 6002 |02.07.2014 НОВИНИ

Каракачанов пред Фрог: Президентът да прави ифтар, но и да свика КСНС

.
Държавният глава Росен Плевнелиев организира вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По този повод лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предупреждава българските институции да бъдат внимателни. „Няма нищо лошо да се уважават всички религии в България, но трябва да бъдем нащрек заради новата ислямистка групировка, която е обявила ислямска държава, в която влиза и България. Трябва да имаме предвид, че България е един от обектите на ислямския фандаментализъм, коментира пред Фрог Каракачанов.
 

 

Държавният глава Росен Плевнелиев организира вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По този повод лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предупреждава българските институции да бъдат внимателни. „Няма нищо лошо да се уважават всички религии в България, но трябва да бъдем нащрек заради новата ислямистка групировка, която е обявила ислямска държава, в която влиза и България. Трябва да имаме предвид, че България е един от обектите на ислямския фундализъм”, коментира пред Фрог нюз Каракачанов.

 

На територията на България поне от 20 години много активно работят определени радикални ислямски групировки и като отчетем какво е състоянието на държавността в България, т.е. липсва такава, липсват институции, липсва сериозна правораздавателна система, липсват служби за сигурност, много е възможно да се окажем в един момент изненадани от нещо, свързано с радикалния ислям. Това, което се случва на територията на Ирак и на Сирия не е случайно – показва, че на историческата сцена се появява една по-радикална, по-добре организирана и най-важното много добре финансирана ислямистка групировка, която може да воюва едновременно срещу две държави и да завоюва територии. Това не е тема, която да бъде подценявана. Същевременно нашите политици, служби и съдебна система са ангажирани в разпределяне на баницата в България, посочва лидерът на ВМРО.

 

Да, разбира се, трябва да се уважават всички вероизповедания в България, но не трябва да се мълчи срещу опасността, която е надвиснала над Европа и над други части на света. Вижте какво казва американският президент Обама – има европейски граждани от Холандия, Германия, Англия, Белгия и Франция, които са засечени, че са на страната на ислямистите в Ирак и Сирия и те като европейски граждани могат свободно да влизат в САЩ. И той е загрижен за сигурността на САЩ. Британският премиер Камерън също каза нещо подобно: Над 600 британски граждани от мюсюлмански произход са в редовете на радикалните ислямисти и воюват повече от 1 година. И един ден като се върнат на територията на Англия не се знае с какво ще се занимават. Така че темата за ислямския фундаментализъм в България е изключително сериозна, имаме и съдебен процес по този въпрос в Пазарджик. Целият регион е останал без какъвто и да е държавен контрол, без каквато и да е държавна политика и забележете – в цигански махали се появяват джамии, в градове, където поне 130 години няма мюсюлманско население, изведнъж циганите стават мюсюлмани и започват да правят джамии. В циганската махала в Пазаржик ще видите хора, облечени в бели чаршафи. За съжаление подобни процеси получават мълчаливото одобрение на ДПС, която разсъждава наивно, че тези цигани като станат мюсюлмани, ще гласуват за тях. Когато започна съдебния процес в Пазарджик, Лютви Местан директно защити джихадистите. Каза, че това е посегателство върху религиозните свободи. Какво означава религиозна свобода?! Ами ако утре се появи секта на африкански канибали и предвид тяхната традиция да се ядат хора, трябва ли да се съобразяваме с подобни идиотщини от 15-и век?!, обръща внимание Каракачанов.

 

ДПС е един параван и политическите партии са разделени в битката кой да открадне повече пари от държавата или от европейските фондове. Те нямат желание да се занимават с подобни проблеми. Затова ние се намираме в положението на XIV век, когато османците настъпват към Балканите и българската държава е разделена на три. И трите български държави воюват по между си и всяка от тях използва турците за съюзници. В момента това нехайство, което наблюдаваме, е равносилно на онова, което наблюдаваме през XIV век, когато е турската експанзия.

 

Иначе хубаво е, че президентът уважава религиите, но е хубаво в прав текст да казва на религиозните водачи, че България е светска държава и всякакъв опит да се наруши светския й характер няма да бъде позволено. От 2 години държавата се тресе от едни скандали с претенциите на мюфтийството за едни 2 млн. декара земя. Това е битката, а не за 10 или 20 джамии в България. Това е сериозен проблем и когато ги каниш да ги уважиш и редно да кажеш, че има закон, конституция и те са длъжни да се съобразяват, подчертава Каракачанов.

 

На въпрос какво може да направи президентът в тази ситуация, той посочи: „Да направи изказване пред нацията, да заяви позиция, да се обърне към съдебната система. Но нека припомня, че във Враца и в София един съдия отвори кутията на Пандора с едно решение, което е основание мюсюлманите да претендират за всичко. Това не се е случвало по убеждение и по закон, а се е случвало срещу даване на рушвет. И това е доказано и го знаят службите за сигурност. Второто нещо, което може да направи президентът, е да свика Консултативния съвет по национална сигурност и да извика началниците на службите, МВР министъра и да се набележат ясни, но твърди мерки за пресичане на това явление. Вижте как се преобразяват Родопите, там ще видите едни хора, които се обличат по начин, който е характерен за Близкия Изток или за Пакистан. Това не трябва да позволяваме, завърши Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5756 |01.07.2014 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Започваме поне две дела заради Пеевски . 8| 5307 |01.07.2014 Родители и учители искали един учебник по предмет . 25| 9691 |29.06.2014 Само във Фрог: Хакери пробват два пъти да блокират държавата . 47| 6118 |28.06.2014 Д-р Михайлов:Борисов нагнетява паника преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads