Реклама / Ads
13| 6976 |13.04.2020 НОВИНИ

Кардиологът Мария Миланова: Не знаем защо умират от COVID-19 млади хора без придружаващи болести

.
”Симптомите, които ще ни насочат, че става въпрос за новия коронавирус са главно от респираторната форма - болки в гърлото, затруднено дишане, кашлица, но и коннюнктивите, общата отпадналост, загубата на обоняние и вкус. Нямаме още отговор защо умират млади хора без придружаващи заболявания.Случаите в Австралия и Иран показват, че топлото време не убива новия вирус, затова социалната изолация трябва да се прави”.
 

Това заяви проф. Мария Миланова, шеф на клиниката по кардиология в "Пирогов", един от създателите на специален сайт за COVID-19, в който всеки може да си направи тест за коронавируса пред bTV.

 

За сайта тя обясни: "Търсехме решение как да организираме натиска и да получат помощ първо тези, които имат най-голяма нужда и така адаптирахме приложение, което се използва в Европа. То може да се ползва както от пациентите, така и от лекарите. Приложението ще ви даде съвет - останете вкъщи, защото около 80 на сто от пациентите ще прекарат болестта по-леко. Възможно е и да каже - отидете на лекар, в зависимост от симптомите. Целта е да се избегне струпването пред кабинетите, което ще създаде опасност за всички".

 

"Трябва да бъдем внимателни с медикаментите, за които се твърди, че лекуват COVID-19", продупреди тя. Те не могат да бъдат профилактика, самолечението е изключително опасно", категорична бе проф. Миланова.

"Следващите 2 седмици за България ще бъдат изключително важни, да запазим самообладание", допълни тя.

 

"За съжаление при нас идват пациенти, които се интубират едва ли не още на входа на "Пирогов", много от тях нямат лични лекари и са стояли вкъщи до последния момент", обясни проф. Миланова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 20910 |13.04.2020 Проф. Мария Славова пред Фрог: Сделката на ББР трябва да се развали, уволнението на борда не е санкция . 24| 12039 |30.03.2020 Адв. Мария Шаркова: 5000 лв. е висока глоба, а за нея няма съдебен контрол . 8| 4569 |29.03.2020 Адв. Мария Петрова: Не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран . 5| 5316 |13.01.2020 Мария Пиргова: Получава се безотговорност, защото не се знае пирамидата на отговорността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads