Реклама / Ads
0| 2749 |21.06.2022 НОВИНИ

Каримански изброи какво не е изпълнено от коалиционното споразумение

.
Любомир Каримански Източник: БГНЕС
Моето изказване ще се базира на коалиционното споразумение. Ще съм прагматичен. Ще мина по частта финанси и икономика. Искам да представя неизпълнените точки. Това каза депутатът от ИТН Любомир Каримански пред депутатите.
 

Първо имахме разделно бюджетни принципи. Трябваше а се изготви времеви план. Такъв план не бе направен. Липсва въвеждане на цялостно капиталово бюджетиране до средата на 22-ра година. Не сме обсъждали такъв план. В точка 9 на приложение “финанси” е записано, че до 6 месец трябваше да се осигури план за финансова подкрепа на българския бизнес в сферата на производството и услугите. Такъв план не бе представен.

 

Точка 11 -няма индикация за нейното изпълнение - активна работа с общините за фискална децентрализация. Няма такова активно сътрудничество или работа до средата на годината. А остават по-малко от три месеца. В контрола точка 27 - настоявал съм публични заседания на съвета за инфлационните процеси. Още декември съм настоявал да има такъв междуинституционален съвет, който трябва да среди и процеса по въвеждане на еврото. Такива заседания не сме имали. 

 

Някоко пъти настоявам, че конвергентния доклад на ЕЦБ казва какво трябва да се промени в закона за БНБ и КПКОНПИ. Там не е променена частта за БНБ. Това ли е промяната в закона?!

 

На трибуната излезе Андрей Гюров от ПП, който репликира Каримански.

 

“Споменаха ми името заради коалиционното споразумение. Като се казва истината, трябва да се казва цялата истина. Да ви зачета - т. 46 от споразумението - тя казва, че Министерството на финансите и Българската народна банка трябва да изготвят доклад за ползите и негативите за влизане в еврозоната- присъствахте на всички дебати и знаете, че се работи по този анализ и той ще бъде изготвен точно в срок, записан в коалиционното споразумение. Той трябва да стане основа на мащабна разяснителна кампания. Не се поставя под въпрос датата за влизане в еврозоната. Като цитирате, правете го в цялост и не говорете с полуистини”, посочи Гюров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2856 |21.06.2022 Асен Василев: Нека да видим какво ще стане на вота, има време за реакция . 0| 14900 |19.06.2022 Георги Георгиев: Тошко Йорданов така и не разбра, че не е в шоуто. Вика ни и казва: „Пичове, Дългият каза еди какво си!“ . 0| 3608 |19.06.2022 Антоанета Цонева, ДБ: Никой в коалицията „Ориент-експрес“ не знае какво иска и накъде води страната . 0| 6349 |18.06.2022 Петков: Искаме вече никой от канапе или къща в Бояна, или Банкя да ръководи какво се случва в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads