Реклама / Ads
0| 3052 |22.05.2022 НОВИНИ

Каримански: Коалиционните разговори са постфактум

.
Любомир Каримански
Коалиционните разговори са постфактум. Ние биваме информирани за новите мерки с времеви период за реакция от два - три дни. Това каза депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански по bTV.
 

Според Каримански е необходимо беше да се предоствят отделните стъпки за реформиране на дейности, така че мерките да са напълно ефективни. 


Има такъв народ има представители в изпълнителната власт, но те не са свързани с икономика и финанси. Не мога да бъда съгласен, че когато е необходимо да има реформи, ние тръгваме с половинчати стъпки без да бъдат обсъдени. Ние не знам дали като дадем повече пари за обществото отиват на правилното място, добави още депутатът. 

По думите му мерките нямат представен ефект.

 

Научих за мерките, както всички депутати от коалицията. Събрахме се на коалиционен съвет, където ни бяха раздедени мерките. Исках да знам какви са възможните приходи по отделните групи, но не получих информация, уточни още той. 

 

60/40 какво става с тази мярка. Аз не получих отговор. На нас трябваше да ни е ясно в кой момент тези помощи трябваше да бъдат или трансформирани или прекратени. В началото на годината имаше икономически растеж. Кое налагаше тази мярка, коментира той. 

Относно нулевото ДДС на хляба, Каримански заяви: Ще има търговци, които ще могат да запазят цената на хляба. Ще има такива, които ще вдигнат цените. Тук отново е въпрос на контрол. Когато се предлага подобна мярка е добре да видим какъв ще е ефекта. Това ще е мярка, която ще доведе до запазване на цените. 

 

Каримански отбеляза, че от "Има такъв народ" са настоявали в коалиционното споразумение да бъде вкарана точка, в която ясно да се казва, че на три месеца да има междуинституционален съвет, в която да се обсъжда ситуацията с инфлацията и влизането на България в Еврозоната.  Организирам кръгла маса за инфлацията, ефектите от вредите от инфлацията и да обсъдим Еврозоната, посочи Каримански. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2962 |18.05.2022 Икономов, ПП: Отношенията ни с ИТН са добри, идват на коалиционните съвети . 0| 2967 |18.05.2022 Любомир Каримански: Хлябът става с нулева ставка на ДДС . 0| 3362 |12.05.2022 Гуцанов: Трябва да се водят разговори с ”Газпром”, ще наложим вето за петрола . 0| 3783 |09.05.2022 Любомир Каримански: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads