Реклама / Ads
1| 2455 |02.05.2024 НОВИНИ

Карла Бруни-Саркози е заподозряна в разследването срещу съпруга й

.
Източник: БГНЕС
Съпругата на бившия френски президент Никола Саркози беше разпитана като заподозряна в мащабно разследване.
 

Властите разглеждат либийското финансиране на президентската кампания на съпруга ѝ през 2007 г., предаде АФП.


56-годишната певица и бивш супермодел Карла Бруни-Саркози трябва да обясни евентуалната си роля в зрелищния обрат на френско-ливанския посредник Зиад Такиддин в края на 2020 г. Тогава той внезапно оправда Никола Саркози за всякакви нарушения, след като беше негов главен обвинител по т.нар. дело за либийски средства.







Съдилищата подозират, че няколко души от обкръжението на бившия президент (2007-2012 г.) са организирали това оттегляне, за да повлияят на хода на разследването. Самият Никола Саркози, който отрича фактите, беше обвинен в началото на октомври в укриване на подбудител и заговор за организирана измама срещу съда.


Карла Бруни-Саркози, която се омъжи за Никола Саркози през 2008 г., беше изслушана като обикновен свидетел през юни 2023 г. по това разследване.


Според източник, близък до делото, съдията е особено заинтересован от възможността Карла Бруни-Саркози да се е "опитала да прикрие" размяната на информация с „кралицата на папараците“ "Мими" Маршан, която също е обвинена по това дело.

 

Предполага се, че моделът е изтрила всички съобщения, разменени с Маршан, в деня на повдигане на обвинението, 5 юни 2021 г.







След това Карла Бруни-Саркози е помогнала на Мишел Маршан и на папарака Себастиан Валиела да получат тест за PCR в средата на октомври 2020 г., което им е позволило да пътуват до Ливан, за да проведат интервюто, довело до оттеглянето на Такиддин.


Бруни-Саркози е разпитана от следователи от Централната служба за борба с корупцията (ЦБК) край Париж.


Вече има 11 главни действащи лица по това дело, които са заподозрени, че по различно време и в различна степен са участвали в тази операция.


При разпита си по време на повдигането на обвинението в началото на октомври Никола Саркози освободи от отговорност съпругата си. "Съпругата ми няма нищо общо с това", каза той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3883 |02.05.2024 Европейската организация за икономическо сътрудничество с ключова прогноза за България . 12| 4275 |02.05.2024 Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за Турски поток! Докато в него тече руски газ, ще има война в Украйна . 8| 3974 |02.05.2024 Експерт: Валежите не са причина за рухването на "Струма" . 1| 2881 |02.05.2024 Косото паркиране на бул. "Витоша" е по-безопасно, твърдят от "Спаси София"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads