Реклама / Ads
13| 7572 |02.07.2012 НОВИНИ

Касапинът Адриан разфасовал Николай, за да си плати колата

.
Мързелив, безработен аутсайдер и дребен далавераджия. Такъв според психопрофила е 30-годишният Адриан Анатолиев, който уби, разфасова с нож в банята и изхвърли в река Огоста Николай Йорданов, пише Монитор.
 


За убийството профайлърите твърдят, че е добре планирано, а не случаен удар, с каквато теза се опитва да се измъкне извършителят. Целта му била освен питите кашкавал, за които „Монитор” пръв писа, но и двете хиляди служебни пари, които Ники носел в себе си. Сумата щяла да стигне Адриан да си вземе заложения срещу 1000 лв. „Опел Омега”.

Всичко започнало на 13 юни - деня, в който 22-годишният Ники се чул по телефона с бъдещия си убиец. Разбрали се на следващия ден да се видят до пицарията, която Николай трябвало да зареди с шунка и гъби. Заведението се намирало на метри от блока, където от няколко месеца под наем живеел Адриан. Това е и единственият им разговор по телефона за година назад, установяват по-късно криминалистите. Малко преди да се види с приятелката си Демира, Ники спира служебния хладилен бус пред пицарията в столичния кв. „Овча купел”. Както винаги усмихнат, донесе продуктите ние му дадохме парите”, разказаха вчера работещите в заведението. Нищо в поведението на доставчика не подсказвало, че е притеснен или че нещо необичайно се е случило. На десет метра от заведението в блок №411, вход А, живеел Адриан Ангелов. С някаква съвсем прозаична причина извършителят примамил жертвата си в апартамента на втория етаж, в който живеел отскоро под наем. За разговора между двамата единственият жив свидетел вече е убиецът, който се опита да се измъкне с обяснението, че Николай го бил нападнал. Всички показания на цялото обкръжение на 22-годишния младеж сочат, че той в никакъв случай не е бил конфликтна личност. Точно обратното, винаги се е опитвал да помогне с каквото може, какъвто вероятно е бил и този случай, обясни шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев. Криминалистите са убедени, че Николай не е предизвикал по никакъв начин последващите действия на Адриан.

„Ники ме нападна, аз го ритнах и той падна, удари си главата и умря”, опитал се да излъже при разпитите извършителят. Данните обаче сочат, че Николай е отишъл да помогне на бъдещия си убиец, който добре знаел, че оборотните пари на доставчика са в джоба му.

След като умъртвил Николай, занесъл трупа му в банята С голям, остър и вероятно предварително подготвен нож часове наред рязал всяка част от 22-годишния младеж. После слязъл до близкия магазин и купил най-здравите найлонови чували. Напъхал частите в тях. Отишъл до автокъщата, където срещу 1000 лева заем оставил очукания си „Опел Омега”. Дал току-що откраднатите от джоба на жертвата си банкноти и откупил колата. Сетил се, че по белия бус на жертвата може да бъде разкрит. Пребъркал дрехите на Ники, взел ключовете от возилото и сам го закарал в района на Централна гара, където по-късно бе открит от полицаите.

Да не е капо, гушнал и две пити кашкавал, които по-късно се опитал да продаде. За да не бъдат открити ключовете от возилото в него, ги пуснал в крайпътен електрически стълб. Скривалището наистина било хитро, но след като се издънил на детектора на лъжата, решил да посочи точното място с надеждата да намали присъдата си.

После набутал в багажника на омегата чувалите с останките на Ники и потеглил към родното си козлодуйско село Гложене. Планът бил да намери в какво да изгори тялото и никой никога да не го открие. По пътя видял контейнери за смет и решил, че са доста удобни за случая.

След като паркирал колата, се върнал да ги открадне. Засега криминалистите смятат, че всички тези действия е извършил сам, без никакъв съучастник. По тъмно прекарал контейнерите до река Огоста и на брега запалил останките на Ники. Чул шум и се уплашил. Ритнал варелите във водата и избягал.

Оръжието на престъплението, както и документите на жертвата, хвърлил в река Дунав, където според разследващите едва ли вече могат да бъдат открити. Ден по-късно две ръце и крак на жертвата били намерени от случайни пастири, след което случаят бързо се разплел.

Частите изплували, тъй като нивото на реката спаднало рязко заради контролирано изпускане на диги по-нагоре по течението. Ако водите не бяха спаднали, може би никога нямаше да открием трупа, коментираха полицаите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6371 |02.07.2012 Проститутките на Хамстера обслужвали родни политици . 13| 5765 |01.07.2012 Испания дрънна Италия с 4:0 и стана еврошампион . 31| 6479 |01.07.2012 Витоша в пламъци; гасят с хеликоптери . 17| 17681 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads