Реклама / Ads
5| 5665 |14.08.2014 НОВИНИ

Късмет! Миков-водач на две листи в БСП

.
БСП няма да дублира водачите си в по две листи. Това решение е взело ръководството на партията, което в много тесен кръг определя кой -къде да е първи. Изключение най-вероятно ще направи лидерът Михаил Миков, защото по традиция председателят води в 25-и МИР в София, но той едва ли ще иска да се раздели и с Видин, откъдето е 5 мандата депутат.
 

 

За другите два столични района се спрягат Стефан Данаилов - за 24-и МИР, и Румен Овчаров - за 23-и, пише 24 часа

 

Само половината от левите листи са сигурни ден преди пленума, който ще ги гласува. Атанас Мерджанов запазва Ямбол, Дора Янкова - Смолян, Марияна Бояджиева - В. Търново, Мая Манолова - Кюстендил, Милко Багдасаров - Кърджали, Явор Куюмджиев - Търговище, Йордан Стойков - Габрово, Антон Кутев - Силистра.

За много други видни партийци и техните райони обаче още има въпросителни. Ангел Найденов например се спряга за Сливен, след като структурата в Перник не го иска - в района има много бивши военни и ще оценят направеното от него като министър. А сливенската структура била в криза и външен човек било по-добре. В Перник може би ще го замести Валери Жаблянов.

 

Ексминистър Кристиан Вигенин ще води най-вероятно в Пазарджик. За София-област се спряга Кирил Добрев, а за Плевен - Румен Гечев.

 

Корнелия Нинова се спряга за Благоевград, Русе и Враца, но за града на войводите мерак имал и Георги Юруков.

 

Зам.-шефът на партията Димитър Дъбов ще е 2-и в Пловдив-област, след като в Шумен има напрежение срещу него. Очаква се там да го замести Иван Иванов. Другият зам.-шеф на БСП Янаки Стоилов досега бе в Русе и Враца, но може да смени географията.

 

Червените в Хасково пък заплашили с бойкот, ако водач не им е отново Драгомир Стойнев, с когото начело м.г. за първи път вкараха 3-ма депутати. Не искат вместо него зам.-министъра на екологията Чавдар Георгиев. Бургас и Стара Загора обаче също били варианти за Стойнев. Ексминистърът и зам.-шеф на БСП има принос за миньорите под липите, а и проблемната партийна структура там би се обединила около нов човек. В града на ГЕРБ Бургас пък можел да привлече непартиен електорат. За там в сметките е и Любомир Пантелеев.

 

БСП във Варна вчера номинира за водач Борислав Гуцанов. Смята се, че той може да получи мястото и като компенсация за изваждането му от Изпълнителното бюро. За първа там се сочи и проф. Анелия Клисарова, но тя е от гражданската квота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6054 |09.08.2014 Стоилов настоява начело на листите да са само хора от БСП . 7| 7438 |08.08.2014 Специалисти от ОББ ровят в досиетата на КТБ . 16| 5431 |08.08.2014 Пленум за промени в ръководството на БСП и листите . 7| 5380 |07.08.2014 Михаил Миков повежда листи в София и Видин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads