Реклама / Ads
0| 4555 |07.09.2020 НОВИНИ

КАТ: Трафикът след почивните дни е натоварен. Има много инциденти и нарушители

.
Източник: БГНЕС
Засилен трафик по магистралите и основните пътища се очаква в днешния ден, който е последен от трите почивни. След пътни инциденти е затруднен трафика по АМ ”Тракия” и АМ ”Марица”. Най-натоварено е на Витиня.
 

Временно движението при 150-и километър на автомагистрала "Тракия" в посока София се осъществява в една лента заради катастрофа, съобщиха от АПИ.

 

Тежкотоварен автомобил с ремарке се е самозапали тази сутрин малко преди 07:00 часа по пътя Карнобат-Венец и стана причина движението в този участък да се осъществява само в едната лента. Пожарът е загасен, съобщиха от Областното пътно управление. Налага се товарът от камиона да бъде пренатоварен на друг ТИР.

 

Днес се възстановява движението по Южната дъга в участъка между квартал „Младост” в София и магистрала "Тракия".  За улеснение на трафика движението в участъка от 6 км, който се реконструира, ще се осъществява двупосочно в платното, където не се извършват строителни дейности. 

 

На автомагистрала "Хемус", в района на Витиня, още от обяд има задръстване. Това стана ясно на брифинг на Пътна полиция. Струпване на автомобили има и в района на Владая, но там е натоварено винаги, има ли почивни дни. В последния от трите почивни дни заради Съединнието, по магистралите има допълнителни полицейски екипи, които констатират изключително много нарушения.

 

Заради тежка катастрофа временно е ограничено движението при 68-и километър на автомагистрала "Марица" в посока Хасково, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От там препоръчват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут път I-8 през Свиленград - Харманли - автомагистрала "Марица".


.
Източник: БГНЕС

 

Интензивен е трафикът по главен път Е-79 в района на пътен възел “Симитли-Банско”. Тук се събират потоците от Гоце Делчев, Разлог и Банско, с този от ГКПП Кулата, Сандански и Петрич. Двата потока автомобили са равни по интензивност, и въпреки че се пресичат тук, патрул на полицията не се налага да регулират трафика. След Симитли, до кръговото, което е връзка с началото на автомагистрала “Струма”, скоростта на колоната пада до 20-30 км/час. Верижна катастрофа между три автомобила затрудни след 13.40 часа трафика. В 13.38 часа, на метри преди вливането на трафика от Банско, разсеял се водач на джип “Хонда” със софийска регистрация блъсна спиращия пред него автомобил “Ауди” с благоевградска. От своя страна той отскочи напред след удара отзад и се блъсна в “Мерцедес” пак със софийска регистрация. При катастрофата няма пострадали, но движението по Е-79 бе затруднено до извършването на оглед, съобщава БГНЕС.

 

Инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция съобщи на брифинг, че от началото на месеца, тоест за 6 дни - са възникнали 141 тежки пътнотранспортни произшествия - това са катастрофи със загинали и сериозно ранени. "168 души са пострадали. 15 души са загинали, един човек загина докато си говорим", добави пътният инспектор.  „В момента тече операция, която ще цели насищане на полицейски екипи по пътищата. Всички средства за контрол на скоростта са на терен и работят. Нашите служители ще подпомагат движението в невралгичните точки”, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4372 |07.09.2020 Няма замърсяване на въздуха след пожара в ”Свилоза” . 6| 4515 |07.09.2020 Джокович след изцепката на US Open: Много съжалявам! . 15| 5889 |05.09.2020 Родни писатели искат разследване на насилието над журналиста Димитър Кенаров . 9| 4916 |05.09.2020 След снощна акция: Пл. ”Независимост” осъмна без палаткова блокада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads