Реклама / Ads
1| 4952 |15.06.2018 НОВИНИ

В Каварна се строи до плажа

.
Източник: bTV
Месец след влизане в сила на забраната за строителство по морето в Каварна продължава да се строи. Най-прекият път за туристите до пясъка в Кaварна е през плажно заведение. Дейностите по облагородяване на площада пред ивицата не са приключили.
 

Министърът на туризма Николина Ангелкова препоръча на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града след инспекция днес.

 

„Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, каза Ангелкова, цитирана от БТВ.

 

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите. Оплаквания има и от почиващите в близкия хотел. „Туристите не са доволни, постоянно се оплакват за това, което се случва на този площад, но аз нищо не мога да направя”, каза Валентин Николов, собственик на хотела и наемател на плажа.

 

Министърът на туризма, оказва се – също. Въпреки че строителството е трябвало да приключи още преди месец, Николина Ангелкова призна, че не може да санкционира общината, която е възложител на дейностите. Причината –  не се строи точно на плажа.

 

„Трябва да слушам непрекъсното за ремонтни и строителни дейности, при условие че днес сме 15 юни. Един месец след забраната не е редно общинските власти сами да нарушават забраната, която законът налага, именно за да можем да осигурим протичането на един спокоен сезон”, коментира тя.

 

Проверката в Каварна разкри и друго нарушение – новоизграденият басейн на плажа, който предизвика скандал преди време, сега се ползва само от гостите на хотела, а не от всички плажуващи. Министърът се закани, че ако не се осигури достъп за всички, както би трябвало, съоръжението ще бъде премахнато.   „Сега видях табелата. Ще бъде махната, но все пак трябва да има някакво ограничение за посещение”, каза Валентин Николов. За нарушението ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5428 |31.05.2018 Т. Петкова: Москва може да строи АЕЦ „Белене”, като в замяна прибира парите . 0| 4504 |30.05.2018 Цонко Цонев: В морската зона има строителство . 0| 4221 |29.05.2018 Калоян Паргов: Липсва доверие у гражданите, че Столична община може да построи екологична инсталация за изгаряне на RDF . 2| 4431 |25.05.2018 На плажа на ”Златни пясъци” се строи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads