Реклама / Ads
5| 3910 |03.06.2021 НОВИНИ

Керемедчиев: САЩ ни поставиха в срамния списък от държави, където олигархията брутално се е сраснала с политическия елит

.
Милен Керемедчиев Източник: БГНЕС
България е единствената страна членка на ЕС, върху която САЩ налагат такава всеобхватна мярка по закона „Магнитски“. Ние се подреждаме в срамния списък на държави като Русия, Саудитска Арабия – заради убийството на Хашоги, до Мианмар и хунтата, до Беларус, Украйна. Тоест, все държави в които олигархията се е сраснала по може би най-бруталния начин с политическия елит. Това коментира па 7/8 TV бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.
 

Според него американските санкции са икономическо убийство. „От тук нататък хората от списъка на САЩ наистина няма да могат да извършват каквато и да е бизнес транзакция. Всеки, който се докосне до тях, ще бъде отново подложен и на проверки, и на санкции не само от САЩ, но и от други държави. Мащабът на преследването на тези личности ще е толкова всеобхватен, колкото са всеобхватни възможностите на американската държава“, отбеляза той.

 

Според Керемедчиев това началото на края на статуквото. „Много време ще мине за наистина справяне с този конфликт, но наистина се видя, че в САЩ има такава промяна, която води до нетърпимост към такава тежка пропита корупционна система. Сигурен съм, че и други източноевропейски държави ще бъдат поставени под такъв знаменател, но ние за момента сме най-тежката язва. Явно ние ще повлечем крак за една промяна, която ще настъпи в Източна Европа“, добави той.

 

Според него единственият ход на главния прокурор Иван Гешев след наложените санкции е да започне действия, иначе ще бъде накаран да го стори.  
 

„Предстои в следващите седмици посещение на г-жа Кьовеши у нас и разговорите ще бъдат в тази посока“, смята той.


Керемедчиев коментира и подкрепата на ЕНП към Бойко Борисов: „В момента ЕНП тича малко след събитията. Наистина, все пак ГЕРБ е най-големият член на Европейската народна партия, а и връзките с Ангела Меркел, която също бавно и уверено напуска своя пост, са много близки. Но всичко това ще се промени. Отстъпването на Меркел в следващите няколко месеца от лидерството на Германия и съответно на ЕС ще доведе нови политици, в това число и в Германия, които имат друго отношение към това, което се случва в Източна Европа и България. Така че можем да очакваме друго отношение и на Германия, и на Франция, и на другите силни западноевропейски страни членки към това, което става в Източна Европа“, добави Милен Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 3476 |05.05.2021 Милен Керемедчиев: Ще има и други изгонени дипломати . 4| 3199 |03.04.2021 Милен Керемедчиев: Пикът на войната за ваксини тепърва предстои . 48| 4201 |18.12.2020 Хората поставиха ”среден” - 3,22 на управлението, сочи ”Медиана” . 1| 5061 |04.11.2020 Милен Керемедчиев: Германия оказва повече натиск върху България, отколкото върху Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads