Реклама / Ads
20| 6336 |22.12.2013 НОВИНИ

В „Килърите” нямало нито един килър

.
Петър Стоянов-Сумиста Източник: Булфото
Съдията, произнесъл присъдата на „Килърите", е бил възнаграден за това от ГЕРБ. Дотогава съпругата и синът на Димчо Луков били безработни, а след това изведнъж им била намерена работа като експерти в областните управи на Шумен и Варна. В делото „Килърите“ няма нито един заловен килър.
 

Това заяви пред TV7 от Ловешкия затвор Петър Стоянов-Сумиста, осъден като водач на групата за мокри поръчки „Килърите“. По думите му, дори членовете на „Килърите“ не се познавали помежду си. Самият Стоянов познавал само Васил Костов-Кеца. „Янко Попов-Туцо само съм го знаел преди това и съм го виждал един или два пъти“, каза той.

Сумиста посочи, че свидетелите по делото са около 140. От тях около 80% са свидетели за лихварската дейност на Георги Вълев. Още 10% са случайни свидетели за извършените криминални престъпления, към които са ги приобщили. Реалните свидетели са 4-5 човека - Боян Джамалов, Лозан Цеков, Космоса и Близнака, разясни Петър Стоянов относно свидетелите по делото „Килърите".

 „Не само че е манипулиран, съдът в Шумен си измисляше доказателства", оплака се още той и посочи, че след присъдата съдия Нели Батанова е била преизбрана за ръководител на Окръжния съд в Шумен. Сумиста лично чул в СРС-та, че Батанова ходила в затвора във Варна, за да склонява Светлин Иванов-Близнака за свидетел. Тя била и единствения човек, който разпитвал свидетелите в предварителното следствие.

„Как да приемам аз, че това е истински съд? Това е една стотна от това, което се случваше в Шумен", каза той. Според него хората трябва да си зададат въпроса защо процесът се е водил в Шумен, далеч от столицата, където почти не ходели журналисти. На малцината, които отразявали процеса, служител на ГДБОП обяснявал какво се случва в съдебната зала, често неотговарящо на истината.

Стоянов сподели, че в първите месеци след ареста шокът му докарал хипертония и диабет. След това започнал да се подобрява. „Гледам да се запазя, да се съхраня", каза той. За специални условия в затвора, обаче, и дума не можело да става. „ВИП килии - няма такова нещо", заяви Сумиста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6130 |19.11.2013 Адвокати на „Килърите” искат Цветан Цветанов в съда . 17| 6108 |08.11.2013 Д-р Тренчев: Няма реформа нито в здравеопазването, нито в образованието . 26| 6742 |04.11.2013 Местан: Бисеров не каза нито на Доган, нито на мен защо се оттегля . 36| 7119 |03.11.2013 Драгомир Стойнев: Нито лев на данъкоплатеца няма да отиде в „Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads