Реклама / Ads
3| 5634 |11.11.2018 НОВИНИ

Километрични блокажи по ключови пътища в цялата страна, напрежението ескалира

.
Главен път Е-79 беше блокиран още през деня. Източник: БГНЕС
Напрежението на главен път Е-79 край Дупница ескалира, след като разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата скочиха на протестиращите. Задръстването към момента e огромно. Полицията е на място и опитва да тушира напрежението.
 

Километрична колона от автомобили се е образувала в пътния участък Банско – Благоевград, сигнализира читател на Novini.bg. По думите му повече от два часа не са успели да мръднат. Той се намира на отбивката преди магистралата.  Тапа се е образувала и в двете посоки.

 

Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, обявявайки, че няма да освободят главен път Е-79 докато правителството не подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС. Над четири часа продължава блокадата на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в местността "Полигона" на протестиращите срещу цената на горивата, цената на гражданската отговорност и данъка на автомобила. По-рано на Е-79 звучаха патриотични и народни песни, виха се хора. Прелетя и военно-транспортен хеликоптер. От областната дирекция на полицията съобщиха, че поради невъзможност на организатора на протеста, провеждащ се днес на ПП1 Е-79 в района на гр.Благоевград, да контролира протестиращите ще бъдат проведени операции по възстановяване на обществевния ред. Протестиращите пропускат само линейки, автомобили, в които има малки деца и бременни жени.

 

Междувременно Автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол е затворена заради протестите срещу високите цени на горивата. Едното платно е затворено от протестиращи в Сливен, а друго - от тези в Ямбол. В Сливен автомобилите на протестиращите бяха спрени от полицията и шествието продължи пеша до магистралата, където едното платно вече беше затворено от лъча в Ямбол.

 

ГКПП „Кулата“ е блокиран, съобщи председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски пред Фокус. Според него около 150 автомобила се намират на място. Шофьори, чакащи да преминат блокадата на протестиращите на Е-79 край Дупница, са свалили болтовете на мантинелата в опит да преминат в насрещното платно, за да се измъкнат от километричното задръстване. Плановете им обаче са се провалили, тъй като протестиращите срещу скока на цените на горивата, “Гражданската отговорност” и данъка на автомобилите върнаха мантинелата в първоначалния ѝ вид, пише struma.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3555 |06.11.2018 ЧЕЗ изпълнява ключови проекти край София, което може да има кратки прекъсвания на електрозахранването . 3| 3949 |04.11.2018 Протестни автошествия срещу цените на горивата блокираха ключови пътища . 4| 3959 |28.09.2018 Ключови сектори са без кадри, заяви Васил Велев от АИКБ . 2| 4205 |12.07.2018 Парламентът прие ключови промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads