Реклама / Ads
2| 4396 |04.07.2021 НОВИНИ

В киното сексът се увеличава. Как Шарън Стоун остана без бельо в „Първичен инстинкт“

.
Стоун в ”Първичен инстинкт”...
Български филм без голи сцени или секс в някое забутано село не може. Този израз звучеше преди трийсетина години. В днешно време българските сериали предлагат горещи сцени във всякакви градски варианти и подходяща обстановка. Сексът си остава добра примамка за зрителя, каквото и да говорим и колкото да се правим на пуритани. Айде няма нужда…
 

По света все по-често в заснемането на филми и сериали участват координатори на интимни сцени. Това бе отбелязано специално от различни филмови звезди по време на връчването на тазгодишните награди Bafta неотдавна. Координатор на интимни сцени Ита О'Брайън, работила по големи проекти Netflix, HBO и BBC, както и Зула Бадмаева, продуцент на новия руски телевизионен сериал Happy End разкриват тайни от новия начин на заснемане на горещи сцени. Присъствието на споменатите координатори, експерти по секс сцени вече става сякаш задължително, съобщава БиБиСи.

 

През март актрисата и филмов продуцент Шарън Стоун пусна своите мемоари. В тях тя споделя спомените си от известната сцена на разпит от филма „Първичен инстинкт“. Нейната героиня кръстосва крака, за да съблазни детектива, изигран от Майкъл Дъглас, и в този момент тя е без бельо. Стоун пише в книгата си, че по време на снимките е била помолена да си свали бикините, защото „бялото отразява светлината“ и кадрите няма да се получат добре. Режисьорът, според актрисата, я уверил, че зрителите няма да видят интимните части на тялото й. Докато гледахме готовия филм на големия екран обаче, се оказа, че това не е така. Стоун решила да не настоява да се махне сцената, но признава, че и до днес не може да заправи неприятното усещане.

 

Болезнените спомени преследват и френската актриса Мария Шнайдер през целия й живот. Няколко години преди смъртта си тя разказа в интервю как се чувствала "малко изнасилена" след участието си във филма "Последното танго в Париж". Според нея сценарият не включвал сензационната сцена, в която героят на Марлон Брандо грубо овладява нейната героиня на пода. А режисьорът Бернардо Бертолучи по-късно признал, че двамата с Брандо са решили предварително да не разказват на Шнайдер за плановете с цел по-реалистично улавяне на нейното унижение „като момиче, а не като актриса“.

 

В началото на 90-те, когато се е снимал „Първичен инстинкт“ и още повече през 70-те, когато излиза „Последното танго в Париж“, никой не е чувал за професията „координатор на интимна сцена“. Тези хора обаче са все по-често на снимачната площадка и в театъра. Особено важна е тяхната роля в заснемането на сериали, където зрителите са много и от различни възрасти. Физическата близост между актьорите трябва да бъде естетически издържана, да няма пошлост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4735 |26.05.2021 Доц. Донев към министър Минеков: Новият закон за киното съдържа откровени престъпления . 4| 4124 |23.01.2021 Кинаджии: Законови поправки за големите телевизии, убиват киното . 3| 5317 |20.08.2020 Киното става част от протестите - прожекции на Орлов мост и в Росенец . 4| 4028 |29.01.2019 Папата: Сексът да влезе в час в училищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads