Реклама / Ads
7| 3616 |28.02.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Българската прокуратура е като ням свидетел на извършващите се престъпления и злоупотреби

.
”По време на нашето правителство трябваше лично да отида там, защото злоупотребите бяха огромни. След затварянето на ТЕЦ ”Брикел” бързо успяха да го отоворят отново, защото всяко наказателно постановление беше отхвърляно от местния съд.” Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии. След изборите ще бъдем диалогични и ще потърсим преговори, но без корупционерите, отбеляза Атанас Атанасов.
 

"Не е нормално да разчитаме на европейската прокуратура за схемите в енергетиката, на американското правителство да ни показва корумпираните хора, а българската прокуратура да стои като ням свидетел. Време е да сменим този модел и българската прокуратура да заеме реалната си позиция", заяви Петков.

 

"Трябва да има радикална промяна. Трябва промяна в Конституцията, за да се отнемат кадровите правомощия на главния прокурор. Българската прокуртура работи по съветски модел. Това трябва да свърши, посочи съпредседателят на Демократична България. Атанас Атанасов. "В България има силна, пандемична корупция, която задушава бизнеса. Когато беше арестуван Борисов, имаше старшен рев, но той беше арестуван за същото, което се казва в списъка Магнитски. Прокурорският чадър трябва да бъде смъкнат и всички да са равни пред закона", подчерта Атанасов.

 

Кирил Петков съобщи, че към коалицията ПП – ДБ са се присъединили БЗНС и "Обединени земеделци", както и много граждански организации: "Над 100 организации подписаха нашата книга с каузи. Всичко това става като вълна. На тези избори тази вълна ще направи ясното разграничение, че България вече не може да остане така и ще тръгнем напред. Въпреки сметките, които ни правят, аз вярвам, че ще имаме над 121 депутати. Сигурен съм, че ще бъдем първи", увери Петков.

 

"Ще работим за влизане в еврозоната и Шенген, за реформи в секторите здравеопазване, образование и сигурност. Обединяваме се с желанието за тази промяна. Убеден съм, че с всички тези сили можем да направим позитивната програма за България. Заедно ще предложим правителство със силна, позитивна програма за хората. Ще представим тази програма в парламента и вярвам, че всеки, който има малко политическа логика, не може да каже "не", ще бъде твърдо скъпо", каза още Кирил Петков. След изборите ще бъдем диалогични и ще потърсим преговори, но без корупционерите, отбеляза Атанас Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3564 |25.02.2023 Кирил Петков: Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен . 18| 3370 |24.02.2023 Кирил Петков: Една година война. Горд съм, че България не се сниши . 1| 2975 |23.02.2023 Благовест Кирилов: МВР ще работи за ограничаване на изборните престъпления . 5| 3176 |22.02.2023 Кирил Петков ще води листата на коалицията с ДБ в 23-и МИР в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads