Реклама / Ads
3| 3156 |01.12.2022 НОВИНИ

К. Петков: ”Хартиената коалиция” ще подмени демократичният вот. ПП призовава гражданите на протест от 18:30ч.

.
Кирил Петков
Кирил Петков посочи, че ”хартиената коалиция“ е решила днес да приеме връщането на хартиената бюлетина. Това каза на брифинг пред журналисти съпредседателят на ”Продължаваме промяната“ Кирил Петков. От ПП призовават гражданите да протестират пред Народното събрание в 18:30ч. Мотото е "За честни и свободни избори!"
 

Кирил Петков посочи, че връщането на хартиената бюлетина означава, че ще се извърши подмяна на вота: "Днес е денят, в който отваряме отново вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, в който отново отваряме всички гласове на Бургас, Варна и Пловдив взети заедно, са по-малко от невалидните бюлетини, както по време на изборите 2015 г. Днес е денят, когато изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи корупционно. От изкривени избори, откраднат вот, откраднати данъци до пари в чували, бюлетини в чували“.

 

Петков призова всички български граждани, които уважават своя глас да продължат да се борят: "Ние ще продължаваме да се борим с вас в сградата, надявам се да ни подкрепите и извън сградата.“

 

От своя страна Христо Иванов каза, че е очаквал да има дебат, комисия и изслушване на всички аргументи: "Не го видяхме това, видяхме лесно прокарване на това, което хартиената коалиция е решила. И наистина те са решили да прокарат, което са си наумили, да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако гражданите искат да подкрепят тези от нас, които в зала ще се борят, денят е днес.“

 

Атанас Атанасов обърна внимание върху факта, че всичко се използва в тази игра: "Използва се и Световното първенство по футбол. Разчита се от "хартиената коалиция“, че голяма част от хората повече ги интересуват футболните мачове, а не по какъв начин ще гласуват. Аз мисля, че софиянци трябва да докажат обратното, така че разчитаме на тях“.

 

Асен Василев заяви, че преди "по-малко от 20 минути ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите, които трябва да се разглеждат – над закона за бюджета, над това да наложим данък върху свръх печалбите на енергийните дружества и на Лукойл. Всичко това е по-малко важно за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина." Василев определи, че не са съгласни с връщането на тази "мръсната машина за правене на избори."

 

От ПП призовават гражданите да протестират заради връщането на хартиената бюлетина днес пред Народното събрание в 18:30ч. Мотото е "За честни и свободни избори!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3467 |01.12.2022 Петков: Няма да предложим кабинет, ако върнат хартиената бюлетина . 18| 18633 |01.12.2022 Кирил Петков: Срам, г-н Президент! Служебното правителство връща статуквото . 4| 5017 |30.11.2022 Кирил Петков: Заплатата на Лена Бориславова е последната ”Борисовка” . 3| 6095 |27.11.2022 Протест срещу ”хартиената коалиция” блокира Народното събрание във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads