Реклама / Ads
10| 3403 |18.01.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: В най-къс срок ще има посланик на РСМ у нас

.
Кирил Петков Източник: Фрог нюз
В най-къс срок ще има посланик на РСМ у нас. За това са се договории на среща премиерът на България Кирил Петков и президента на западната ни съседка Стево Пендаровски.
 

Новината за бъдещия посланик съобщи самият Петков пред журналисти. “В момента, осъзнавайки, че не сме в най-висока точка на взаимоотношения, имаме възможност да надградим. Ще направим всичко възможно в  най-къс срок да има посланик  от Северна Македония в София. Президентът каза, че в момента, в който му се представи предложение, той ще го направи. Човекът ще бъде проактивен, млад, бизнес ориентиран.

 

"Ето че вместо обща риторика, си дадохме конкретна задача. На нас ни трябват общи успехи”, допълни министър-председателят. 


Той още веднъж заяви задоволство от постигнатите днес срещи в Скопие, на които беше договорено, че РСМ ще може да се нарича още и Северна Македония. "Това показва, че Северна Македония няма териториални претенции”, обясни видимо доволен Петков. Той допълни, че сред добрите новини  е и предстоящото откриване на авиолинията между София и Скопие.

 

Премиерът не изключи възможността при стартирането на проекта да бъде оказана финансова държавна помощ. Обмисля се и възможността чрез тази връзка да се активизира не само бизнеса, но и туризма между двете държави. 

 

Кирил Петков обясни, че премиерът на РСМ Димитър Ковачевски му е дал личния си телефон, като е настоял да му бъде предоставена информация, ако има сигнали за използване на език на омразата.

 

“Правата на хората в Северна Македония ще бъдат основен приоритет”, каза още министър-председателят. 

 

От думите му стана ясно, че активно ще се работи и по проекта за откриване на жп линия между двете столици на България и РСМ. Петков смята, че липсата ѝ в 21-ви век е недопустима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4514 |18.01.2022 БСП-Перник официално поканиха Кирил Добрев да стане техен член . 18| 4054 |17.01.2022 Премиерът Петков: Съдебна реформа ще има и то скоро. Първият закон касае КПКОНПИ . 13| 5303 |17.01.2022 Политологът Милен Любенов: Позицията на Гешев е неспасяема, ще бъде отстранен най-късно при избора на нов ВСС . 4| 7565 |17.01.2022 Крум Зарков: Главният прокурор ще бъде сменен най-късно до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads