Реклама / Ads
58| 48052 |03.08.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Правете си коалиционните срещи, говорете си, но вижте бюджета. Румен Радев се справя идеално

.
Кирил Петков
Много е по-важно каква работа вършат депутатите. Заплатите са толкова малък детайл, че даже нямат значение. Има много големи заплати на много различни места, за които не се чува. Да, може би е добре да се получават парите по банков път. Важно е контролът върху големите милиарди да го има. Това каза по БТВ служебният министър на икономиката Кирил Петков.
 

Имах лека фрустрация през последните години, ходих на протест. Видях, че ако искаме да променим системата, това трябва да стане отвътре. Доволен съм, защото хората видяха, че може да има промяна в управлението и да има стандарт да сме качили очакванията. Трябва да се изисква от всеки един от държавната администрация. Не всички са маскари и крадци.

 

Вярвам, че няма да се допуснат такива безобразия, каквито имаше преди. В редовният кабинет трябва да има независими хора. Не може човек да има икономическа без финансова стратегия. Едни неща трябва да се случат и те трябва да са свързани с бюджета на страната. Не сме получили такова предложение.

 

Ако погледнете бюджета на Асен Василев, който е вкаран в парламента ще видите, че дефицита е намален от прогнозния. Има актуализация на пенсиите. Заделени са 400 млн. за бизнеса в България от септември до декември, за да има средства, ко се наложи да се затворят много бизнеси. Ще има и пари за лекарите. Няма да има пари за правителствен комплекс, не се вкарват пари за странни места като малки водоеми, което няма никаква роля. В АПИ няма да изтичат 2 млрд. така ще има пари за пенсионерите, бизнеса и лекарите.

 

Правете си коалиционните срещи, говорете си, но вижте бюджета.  Той трябва да се приеме, ако може другата седмица-би било идеално.  Пари има и защото събираемостта се качи.

 

В МИ изцяло преработих фиша, по съвсем различен начин сега се употребяват парите. Сега се дава стимул на парите да се състезават. Ето това е дясна и практично работеща политика.

 

Бих прекарал достатъчно време, за да обясним логиката на това, което сме направили. Бих се надавал да съм от помощ, независимо дали съм вън или вътре. Ние говорим, че сме важна страна, реално сме 7 млн. може много неща са се случат бързо. Бих бил в МИ за съвет. Има много проекти, които са стартирали, но не сам завършили, защото времето не достигна.

 

Не зная кой е Троянския кон в ИТН. Очаквах атаките да дойдат от ГЕРБ. Беше изненада за мен,  когато се извадиха атаките от ПИК. Не се чувствам употребен, а въодушавен  и мотивиран, защото показахме на хората, че трябва да очакват повече от своите политици. Алтернативата е стабилност и тихичко да се краде. Аз не искам подобно нещо.  

 

Нека да следим управляващите по техните действия, а не по тяхното говорене. С радост бих подкрепил президента Радев. Той доказа, че може да дава свобода на свободните хора да действа напред. В никакъв случай не бих бил негов конкурент. Човекът се справя идеално.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 10653 |02.08.2021 Кирил Петков: Учуди ме, че атаката дойде и от ИТН. Явно засегнатите от спрените пари са намерили пролука . 3| 3942 |30.07.2021 Петков: Спрян е строежът на административния небостъргач за близо 190 млн. лева . 14| 44215 |29.07.2021 Петков: Бях учуден и разочарован да видя, че се говори така от трибуната на НС за качествен човек като Василев . 13| 24809 |29.07.2021 Нечувано! Йордан Цонев пита Кирил Петков за кредитите на Пеевски от ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads