Реклама / Ads
10| 4087 |02.02.2024 НОВИНИ

Кирил Петков: Регулаторите имат власт, колкото и министерствата

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
"Българските граждани трябва да разберат, че огромна власт се крие в регулаторите". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти след представянето на първия хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух.
 

"Може би донякъде по-голяма власт се крие в регулаторите, отколкото в правителството", смята Петков.





"Регулаторите имат власт, колкото и министерствата. Докато ПП-ДБ сме в политиката ние няма да спрем да повтаряме три неща. Първото е, че всички регулатори трябва да имат прозрачно назначени ръководства, които не са зависими от политиците. Второто нещо е, че реформа в службите трябва да се случи. И третото е истинска и цялостна съдебна реформа", каза още той. 

 

"Всички трябва да следим тези регулатори как ще бъдат преназначени и кои ще бъдат хората там", коментира съпредседателят на ПП и изтъкна, че това е огромен приоритет.

 

"Докато регулаторите не са реформирани, ние имаме опасението, че те не взимат най-добрите решения за българските граждани", заяви Петков.

 

По повод предстоящата ротация, той заяви:

 

"Навлезли сме дълбоко в темата за ротацията. Това трябва да се случи на 6 март и ние си държим на думата. Казали сме, че Мария Габриел ще е премиер и ще настояваме това да се случи. ДПС ясно ни казаха, че няма да участват в правителството и с министри и зам.-министри. Преговорите за правителството са единствено между нас и ГЕРБ".





Той говори и за срещата си със Спас Русев:

 

"Той ми се обади и ми каза - дойдох си от Лондон, може ли да се видим. Аз избрах най-близкото място, най-публичното място в цяла София, но ме проследиха от парламента и среща реално нямаше, защото, не бих я нарекъл ваша колежка, започна да ме гони с телефона си в кафето. Щяхме да говорим за нещата, които ме питате всеки ден - за ротацията, какво се случва след нея", обясни Петков.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4595 |02.02.2024 "Чух някой да казва "честит празник", явно това е усещането". Представиха първата българска въздушна линейка /видео/ . 0| 4441 |02.02.2024 Кметът Терзиев: Продължаваме да подобряваме контрола над паркирането в София . 1| 4556 |02.02.2024 В Русия жестоко преследват най-известните писатели заради Украйна . 4| 4375 |02.02.2024 Николай Радулов: Убийството на Нотариуса ще остане неразкрито, има много допирни точки с това на Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads