Реклама / Ads
41| 5740 |29.03.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Щом сега водим, на изборите ще имаме 5% преднина

.
Кирил Петков
”Хората трябва да излязат и да гласуват. Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. От сега заявявам, да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки”, заяви по Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.
 

Според него щом сега ПП-ДБ водят, то на изборите ще имат преднина от поне 5%.

 

По думите му приоритетите на ПП-ДБ са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма.


„Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях – да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”, заяви Петков.


Той коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ: „Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме, че България трябва да върви напред. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: „Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”.


Кирил Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност.

 

„Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знаем как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността , хем нямахме подкрепа в НС и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”, каза той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2956 |27.03.2023 Тревожна тенденция: Увеличават се случаите на посегателствата над влакове . 10| 14344 |20.03.2023 Секс, скандали и спорт: Всичко това тук и сега! . 9| 3825 |18.03.2023 Кирил Петков: Първи ще сме и ще има правителство . 1| 3232 |16.03.2023 МВнР осъди посегателството срещу културния център на България в Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads