Реклама / Ads
5| 4332 |19.11.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: В София е задължително да имаме един кандидат за кмет с ”Демократична България”

.
Кирил Петков
В София е задължително да имаме един кандидат за кмет с ”Демократична България”. Това каза съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков. За мен демократичната общност трябва да се обедини, каза той в отговор на въпрос за Борис Бонев. Добави, че на места с ДБ могат да имат общи кандидати и в други градове.
 

В сряда влизаме обратно в зала, за да предложим комисията, за да има нормален обществен дебат, ако те не се съгласят - то това означава, че те бързат за избори.Очаквам да се използва чл. 82 от правилника на НС и тези безумия със среднощното гласуване да се прекратят, после да отидем в зала и да гласуваме и ако има промени, се надявам президентът да сложи вето, заяви още съпредседателят на ПП Кирил Петков пред Нова телевизия.


Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот на българите. По думите му в НС трябва да се решават проблемите на хората, които са належащи в момента. "Какво му е на Изборния кодекс, не разбирам, нали Борисов се хвали, че е победил с него. Защо посреднощите, когато българите спят, се гласуват промени, защо не го направиха в 3-4 заседания", запита той.


Според него не е нормално 15% от вота на местните избори през 2019 година да е невалиден. Те казват дайте да върнем избора, ама какъв избор - никой не иска да му бъде подменен вота, каза Петков.


Вчера излизайки от сградата на НС и виждайки целият площад и булевард пред Парламентът пак ми даде надежда, че на хората им пука, каза той.

 

Вярвам, че трябва да има максимално обединение на демократичните общности и явяване с един кандидат. В София е абсолютно задължително да бъдем с един кандидат, рано е да се кажат имена, каза Кирил Петков и добави, че се надява да имат кандидат, който е срещу грещно наредените жълти павета и пейки за по 10 000 лева.


Занимава ме се с абсолютни глупости, вместо да говорим за политики. Безумно е в 9:00 Борисов да говори опорки и цялата парламентарна група да е там, те какво правят - той казва и те само натискат копчетата ли, запита експремиерът.


Що се отнася до опорките на ГЕРБ за затварянето на въглищните централи е увиснала след видео отговор на ЕК, че те няма да се затварят.


Попитан дали отиваме към предсрочни избори, той заяви, че не трябва да се маха отговорността на първия. "Понесете отговорността и направете дискусии по политики, нека да се види кои други партии могат да ги подкрепят, а не да се върви към предсрочни избори", подчерта съпредседателят на ПП.


Той бе категоричен, че е за всякакви и пълни проверки от страна на службите. "Нека се влезе в случаи като "Капитан Андреево", нека се проверят кюлчета и чекмеджета", призова той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4871 |18.11.2022 Владислав Панев (ДБ): Феодалният модел трябва да бъде разрушен, България не е София, Пловдив и Варна . 19| 11143 |18.11.2022 Хиляди на протест в София срещу ”изборния атентат” /на живо/видео/ . 0| 3183 |18.11.2022 Милка Христова: Общинското здравеопазване трябва да бъде достъпно и качествено за всеки нуждаещ се софиянец . 2| 3204 |18.11.2022 Седем фирми ще извършват снегопочистването в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads