Реклама / Ads
8| 6772 |14.06.2021 ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно

.
Кирил Петков
От тук нататък по-важна е позитивната част. Надявам се от всичко това да се спре с ”наши” срещу ”ваши”. А парите да се разходват по най-ефикасния начин. Да работят язовирите за хората, от чиито пари са платени.
 

Това заяви пред btV служебният министър на икономиката Кирил Петков. Повод за думите му е новата порция скандали, които станаха повод за размяна на реплики между бивши и настоящи управляващи. Петков заяви, че има огромни нередности при проверката на три язовира. Един от тях е "Пазар дере", а по-късно се оказа, че ситуацията е идентична с още два водоема.

 

През уикенда министър Петков разкри гигантски далавери и при ремонтите на язовири, за които са платени половин милиард лева от бюджета. От ГЕРБ пък определиха казаното като "комедиен скеч" и дори обвиниха Петков, че е източил язовирите, а после е ходил да се снима край тях.

 

"Ходил съм и трите язовира да ги снимам, източвам и затревявам. Изглеждат идентично. Реално се водят още в ремонт. Това е интересно - самият ремонт се извършва от фирмата "Монтажи", която ги е предала като завършени обекти към Държавната консолидационна компания. Шест месеца по-късно не са били предадени на реалните експлоататори. Платени са едни пари, а язовирите стоят празни, защото се водят в ремонт и не могат да се заверят. От 400 язовира, при вкарани 630 милиона лева, само 10 са извършени. Проверих три от тях и те са на едно дередже - затревени и без право да събират вода", обясни Петков.

 

Той обясни, че по закон в момента крановете на тези язовири трябва непрекъснато да са отворени, защото водоемите се водят в ремонт.

 

"Трябва да се изтича тази вода. Не се знае дали тези съоръжения работят. Беше жалко да чуя такива упреци, че аз съм ги източил - похарчени са двойно повече пари, не е свършена работата шест месеца, не са вкарани в експлоатация", обясни още Петков по адрес на обвиненията към него, че става дума за целенасочена политическа акция.

 

 "Седмица, след като казах, че няма - ДКК вече има сайт", посочи Петков.

 

Според него холдинговата компания се управлява от управители, на които министърът не може да въздейства, защото има орган над тях.

 

"Под тях могат да се случват ремонтни дейности без обществени поръчки. Компанията предпазва и дава възможност за огромно дейности без обществени поръчки. Целият военно-промишлен комплекс е там - ВМЗ – Сопот и "Кинтекс", каза още Петков.

 

Ресорният министър заяви, че трябва да се променят нещата и затова влизат вътре, но не могат да сменят управлението. Според него ББР, ДКК и Агенцията за експортно застраховане са свързани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6153 |20.05.2021 Румен Петков: Водят се разговори за обединение на левите организации . 10| 5409 |18.05.2021 Кирил Петков: Инициативата ”Три морета“ е възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции . 11| 4463 |02.04.2021 Кирил Добрев: Гласувайте за БСП, за да върнем нормалността в политиката /видео/ . 13| 9408 |07.03.2021 Филип Попов, БСП: За ГЕРБ въпросът не е колко се строи, а колко се краде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads