Реклама / Ads
10| 5408 |18.05.2021 ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Инициативата ”Три морета“ е възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции

.
Кирил Петков
Възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции, икономическо развитие и укрепване на връзката с останалата част от Европа, както и привличане на трансатлантическо партньорство в региона, са част от приоритетите, които има пред себе си инициативата ”Три морета”.
 

Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков по време на мини конференция, посветена на възможностите за финансиране от Инвестиционния фонд на инициативата "Три морета“, организирана от Българска банка за развитие (ББР).

 

Той подчерта, че 12 държави членки на ЕС, участващи в "Три морета", представляват 22% от населението на ЕС и създават 10% от БВП, но подобни инициативи ще увеличат вътрешната търговия между тях, която, по думите му, има нужда от подобрена инвестиционна и иновационна инфраструктура. Това ще допринесе до бъдещи икономически ползи и въздействие върху инвестициите.

 

Министър Петков изрази мнение, че фокусът трябва да бъде именно върху иновациите, дигиталните технологии и стартъпите. В тази връзка той сподели, че е провел разговор с изпълнителните директори на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) с молба да насочат усилията си върху малките и средни фирми и да им са даде възможност те да решат кои са секторите, с които искат да се кооперират и да правят бизнес.

 

"Координацията е не само необходима, тя ще изведе потенциала на региона на нивото, на което трябва да бъде", изтъкна той. В заключение икономическият министър каза, че очаква в края на тази дискусия да има реални резултати и постигнати цели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4463 |02.04.2021 Кирил Добрев: Гласувайте за БСП, за да върнем нормалността в политиката /видео/ . 27| 4897 |22.11.2020 Позиция на ПП „Републиканци за България“ по повод Резолюция № 672 на Конгреса на САЩ изразяваща подкрепа за Инициативата „Три морета“ . 8| 7573 |18.11.2020 Румен Петков: ЕС, отвори си очите за шкафчето на Борисов! . 4| 6649 |10.09.2020 Кирил Добрев: Смисълът на вътрешния избор е да спечели и доверието на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads