Реклама / Ads
4| 3162 |08.09.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Всяка промяна на 60/40 може да доведе до забавяне на парите за бизнеса

.
Кирил Петков
Пак ще повторя колко е важно да се актуализира бюджета. Всяка промяна на мярката 60/40 може да доведе до забавяне на парите за бизнеса. Това заяви след заседание на Министерски съвет в коментар за актуализацията на бюджета министърът на икономиката Кирил Петков.
 

„Служебният кабинет застава твърдо зад подкрепата за туристическия бизнес. Ние осигурихме среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор, така че компаниите да успеят добре да управляват риска, който трябваше да поемат“, обясни от своя страна министърът на туризма Стела Балтова.

 

„17 програми и схеми за подпомагане действат в подкрепа на сектор туризъм и до момента помощта възлиза на над 685 милиона, допълни тя. Държавата стои зад сектора и осигурява всички възможни условия той да може да работи спокойно и уверено в среда на противоепидемична обстановка“, подчерта тя.

 

В началото на брифинга министър Петков обяви, че Министерски съвет е приел стратегията „Общини без корупция“. „Вече 4 общини искат да се сертифицират, че са без корупция“, информира той.

 

„От много дълго време такава стратегия не е въвеждана на ново местна власт. Идеята е инвеститори, които искат да инвестират в България виждат корупцията като най-голям риск за тях. Вече 4 общини поискаха да са първите без корупция. Виждаме конкурентост”, обясни Петков. По думите му по този начин инвестициите у нас ще се увеличат.

 

„Докато съм служебен министър, аз на политически теми няма да говоря. Моята задача в следващите дни да не се разсейвам, а да се опитаме да свършим максимално много работа“, категоричен е служебният икономически министър.

 

Стана ясно още, че Петков е назначил временно изпълняващ нов екип на борда на ДКК.

 

„Намерихме огромен брой незаконни действия. Всички тези процедури - без търг и конкурс, които са текли, за нас са недопустими. В момента тече конкурс, за да бъдат назначени хора в управителния съвет", обясни министърът. По думите му е недопустимо тези, които са участвали в тези решения да продължат своята дейност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 32456 |08.09.2021 Социолози: Кирил Петков и Асен Василев яхнаха вълната и може да ”взривят” изборите . 5| 6247 |08.09.2021 Настимир Ананиев: Ако има проект на Кирил Петков, ще има опашка от желаещи да се включат . 12| 21026 |07.09.2021 Георги Киряков: Кирил Петков и Асен Василев най-сериозно поведоха битката срещу Борисов . 25| 23432 |05.09.2021 Илиян Василев: Хипотетичната партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads