Реклама / Ads
0| 5193 |22.01.2014 НОВИНИ

Кирил Рашков вдигнал кръвно заради тефтерчето

.
Кирил Рашков
Рашков отрече за тефтерчето, МВР и прокуратурата също не знаят."Няма такъв тефтер, не е истински. Няма такива страници. Баща ми е зле, вдигна кръвно. Как може да се пускат такива инсинуации", коментира Ангел Рашков, син на Цар Киро.
 

Тефтер на Цар Киро с имена на политици, общественици, митничари и други известни личности бе пуснат в интернет пространството в късния следобед във вторник. На няколко страници, за които се твърди, че са копие на истински, се виждат записани имена, а срещу тях определени суми в левове, съобщава Труд.
 

Установено било, че нито в полицията, нито в прокуратурата в Пловдив е подаден сигнал за разследване на тефтерчето. "От вас научавам, ако имаше би трябвало да знам", коментира Пламен Узунов, директор на областната полиция в Пловдив. "При нас такъв сигнал няма", обясни окръжният прокурор Румен Попов.
 

"Познавам почерка на Кирил Рашков, понеже докато бе в затвора, ми изпращаше писма до близките му. Той пише с грешки, а като гледам страниците няма нито една. Почеркът е красив на тези страници. Сигурен съм, че в думата "ресторант" би изпуснал буква", коментира адвокатът му Васил Марков. Той обясни, че Рашков няма навика да си записва цифри, нито суми. "Помни много добре, пресмята като калкулатор е", допълни Марков.
 

По финансовите дела, които са се водили срещу фамилията, са били иззети документи от домовете им, но след края на разследването и осъдителната присъда за укриване на данъци на Цар Киро, били върнати на фамилията. "Никъде не видях, нито е описан подобен тефтер", обясни още Васил Марков.
 

Близки на фамилията смятат, че става въпрос за атака, която трябва да се изясни откъде идва. Преди дни английски журналист, който се е срещал с Рашков в дома му в Пловдив, предостави на една от българските телевизии част от видеинтервю. Там се чуват реплики на Цар Киро, който дава положителна оценка за управлението на кабинета "Орешарски". Негови близки твърдят, че дори му било обещано съдействие за убежище в чужбина, ако се нарушават правата у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6635 |21.01.2014 Патрашкова нямала записи на разговори между Първанов, Борисов и Петков . 18| 6071 |20.01.2014 Патрашкова даде обяснения за новия СРС гейт . 8| 5359 |18.01.2014 Бойко Рашков: Бюрото за СРС-та няма да се произнася за Борисов и Първанов . 21| 5476 |17.01.2014 Кирил Добрев в НС: Айде бе мъжаги, кажете си за тефтерчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads