Реклама / Ads
3| 4084 |25.04.2023 НОВИНИ

Кирил Симеонов от "Спаси Варна": Градът издъхва инфраструктурно при "невидимия кмет"

.
Кирил Симеонов Източник: БГНЕС
Последната авария, която се случи във Варна, е в резултат от бруталното презастрояване на града. Проблемът с това презастрояване е огромен. Варна издъхва инфраструктурно. Това заяви в предаването ”Денят” по ТВ1 бившият депутат и основател на ”Спаси Варна” Кирил Симеонов.
 

"Още преди около 5 години кметът Портних заяви, че има нужда от разделна канализация. В момента особено в централната част на града канализацията е смесена. Т.е. дъждовната и битовата канализация вървят заедно. Затова при всеки един по-интензивен дъжд Варна буквално се превръща във Венеция. В местния фолклор тук имаме даже ентусиасти, които излизат с лодки да карат по улиците на града", алармира Симеонов.

 

Той изрази надежда, че Варна има огромен потенциал за развитие.

 

"Едно време Варна беше най-добрият в България град за живеене. За съжаление сега сме много далеч от тази картина. Дългогодишният кмет на Варна от ГЕРБ - Иван Портних - беше човекът, който направи някакъв много жалък опит да си измие ръцете, като поиска оставката на главния архитект. Това е главният архитект, който той лично назначи през 2014 г, с когото са работили дълги години. След 9 години кметът (или както ние варненци шеговито го наричаме Невидимия кмет) установи, че назначеният от него главен архитект не е реализирал проектите, за които са се разбрали. Той сега открива, че се презастроява градът", коментира още бившият депутат.

 

Симеонов прогнозира, че именно Портних ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за кмет на предстоящите местни избори. По думите му варненци го наричали "Невидимия кмет", защото често се покривал.

 

"Кметът за един цял мандат не направи необходимото за Варна. За мен това няма никакво оправдание, защото той (Портних) все пак е кмет на ГЕРБ. Централната власт стои зад гърба му. Може да се направи и съпоставка с Пловдив. Пловдив е град, който вече е напът да има 2 почти завършени стадиона. Ние от 15 години строим един стадион и не можем да го завършим", добави бившият депутат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6358 |23.04.2023 Кирил Петков за преговорите за кабинет: Не бих дал празен чек на никого, но без министри на ГЕРБ в мандата ни . 3| 3457 |20.04.2023 Първан Симеонов: Борисов заяви, че няма да подкрепи мандат на ПП, но едно казва и друго прави . 29| 3668 |20.04.2023 Кирил Петков след консултациите при Радев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ . 10| 2997 |13.04.2023 Кирил Петков: Трябва да имаме кабинет с политическа подкрепа, всичко друго е мираж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads