Реклама / Ads
1| 4694 |09.08.2008 НОВИНИ

Клане в първия ден на Олимпиадата

.
Кървава драма беляза началото на Олимпиадата в Пекин - китаец наръга с нож двама американски туристи и местна екскурзоводка, а после се самоуби. Загина тъстът на волейболния треньор на САЩ.
 

Жертвите са тъстове на националния треньор на мъжкия волейболен отбор на САЩ Крис МакКъчън - Тод и Барбара Бахман. Мъжът е издъхнал, жената е тежко ранена, съобщи американският Олимпийски комитет.

Нападението е станало днес около 12,20 часа, когато семейството било на посещение в Дръм Тауър в Пекин, близо до Забранения град. Извършителят е 47-годишният Танг Йонгминг от източнокитайския град Ханджоу. Засега мотивите му са неизвестни. След убийството Танг се е хвърлил от втория етаж на Барабанната кула - в миналото използвана за оповестяване на времето, а сега популярна туристическа дестинация. 
Дъщерята на нападнатото семейство Елизабет Бахман МакКъчън, която е играла за женския национален отбор по волейбол на САЩ на миналата олимпиада в Атина, и която е съпруга на националния селекционер на САЩ, е била с родителите си по време на атаката, но не е била ранена.
Международният Олимпийски Комитет излезе със специално изявление по повод днешното нападение, завършило с убийство и самоубийство: “МОК иска да изкаже своите искрени съболезнования на семейството на убития човек, както и на цялата американската делегация. Ние ще окажем пълна подкрепа, за да се направи всичко необходимо, а освен това сме в постоянен контакт с американската централа. Работим и с китайските власти, за да получим достатъчно бързо най-точната информация за случая“.
Убийството беше извършено въпреки засиленото полицейско присъствие в Пекин, където патрулират 150 000 служители на реда. Нападения от подобен род се случват много рядко в Китай, защото там е забранено да се носи оръжие, а престъпленията срещу чужденци се наказват много строго.

Американски спортисти споделиха, че са потресени от трагедията, но се чувстват достатъчно защитени в олимпийското градче и ще дадат всичко от себе си, за да се представят добре в надпреварата. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5029 |26.07.2008 Терористи заплашват Олимпиадата . 1| 4854 |11.07.2008 Пекин забранява кучешкото месо по време на Олимпиадата . 0| 5861 |30.03.2007 vivatel е първият оператор в България с .mobi сайт . 0| 8589 |24.04.2007 Нямало баташко клане, жертвите - преувеличени, а Макгахан пропагандирал, пишат германец и българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads