Реклама / Ads
1| 2781 |01.11.2022 НОВИНИ

Кметът на Лондон се бори за таван на наемите

.
Идеята за таван на наемите не е нова, а с увеличаващия се натиск върху цените за живот в редица места по света, тя беше извадена отново на бял свят, този път от кмета на Лондон - лейбъриста Садик Хан.
 

Апелът на Хан към британското правителство да му даде правомощия да сложи таван върху наемите в столицата на Обединеното кралство идва след публикуването на нов доклад на кметството на града, според който броят на бездомните хора в Лондон се е увеличил с 21% спрямо миналата година.

 

Според данните от анализа на местните власти броят на хората, които са спали на открито в столицата на Великобритания между април и септември тази година, достига 5712 души. От кметството смятат, че този значителен ръст от над 1/5 в броя на бездомниците е следствие на все по-високите разходи за живот, включително и увеличенията на наемите в града през последните месеци, както и значително по-високите разходи за енергия и по-високите лихви по заемите.

 

От офиса на Садик Хан са на мнение, че този увеличаващ се финансов натиск върху жителите на града е довел до това все повече хора да не могат да си позволят да плащат за жилище, което на свой ред ги е изкарало на улицата.

 

До момента правителството е взело мерки за подкрепа на домакинствата за намаляване на сметките за ток, като в отоплителния сезон то ще покрива по 66 паунда на месец от сметките за енергия на всяко домакинство. Тези помощи обаче могат да се окажат крайно недостатъчни за много хора в Лондон.

 

Докладът на кметството в мегаполиса посочва, че около половината от частните жилища под наем в британската столица (общо около 490 000 имота) се намират под минималните изисквания за енергийна ефективност и топлоизолация. От тях в около 20 хил. жилища условията са определени като крайно лоши.

 

Всичко това ще предположи поставянето на десетки и стотици хиляди хора под напрежение заради очакваните високи сметки за отопление. Според изчисленията на кметството в Лондон увеличението на сметките за ток в по-голямата част от тези зле изолирани имоти може да достигне до 450 паунда за целия отоплителен сезон, като при местата с най-лоша изолация ръстът в цените за отопление може да стигне до цели 947 паунда за отоплителен сезон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2857 |01.11.2022 Илина Мутафчиева, ДБ: Гешев да си ходи, ГЕРБ да се разкае, Борисов да се пенсионира . 8| 5769 |01.11.2022 Настимир Ананиев: ГЕРБ нямат никакъв план, Борисов обича да бие дузпа на празна врата . 6| 3250 |01.11.2022 Андрей Гюров от ПП: Не търсим унижение на Борисов, а той да поеме отговорност . 4| 4203 |31.10.2022 Ивайло Мирчев: ЕК обори енергийния ни министър, той работи в услуга на ”Лукойл”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads