Реклама / Ads
0| 2897 |14.06.2022 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков подписа споразумение за сътрудничество с Националния младежки форум

.
Кметът Пенчо Милков и председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков подписаха споразумение за сътрудничество между Община Русе и най-голямата младежка платформа в България, обединяваща 50 младежки организации от цялата страна.
 

Съгласно договора местната власт се ангажира да съдейства и насърчава на младежите да бъдат активни и да взимат участие в управлението и развитието на общината, включително в разработването, прилагането и мониторинга на политиките, които пряко ги засягат. Събитието се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание, в която вече трети ден тече националната среща на младежките парламенти, чийто домакин е русенският младежки парламент към Общински младежки дом.

 

 „Щастлив съм, че градът ни събира толкова млади и будни хора, които са обществено ангажирани. Една от победите на града ни е, че Младежкият дом бе съхранен. Той не е анахронизъм или отживелица, а дава реална възможност на младите да се развиват“, посочи Милков. Той подчерта, че отлично си взаимодейства с местния младежки парламент и често ги кани да присъстват на заседанията на Общинския съвет. Милков сподели колко важно е младите хора да бъдат активни и да участват в политическите процеси и насърчи участниците в срещата да следят законопроектите, които се публикуват на официалната страница на НС и да не се притесняват да дават мнения и становища по тях.

 

Присъстващите имаха възможност и да зададат въпроси на кмета. Те се интересуваха как могат да насърчат връстниците си да са обществено ангажирани, начините да привлекат местните политици на тяхна страна, приоритетите, които могат да обединят българското общество и културата на лична отговорност.

 

„Казват, че на сто години се ражда поколение, което променя историята. Може би последното такова поколение в България бе от началото на миналия век, така че вие сте на ход. На България ѝ предстоят славни времена, участвайте в тях!“, призова ги кметът.

 

От 12 до 14 юни в Националната среща на младежките парламенти се включиха активни младежи от 14 области в България. В трите поредни дни учениците генерираха идеи как трайно да привличат млади хора към общественополезни каузи и младежки структури на публични организации. Работиха още за развитие на лидерските си качества и начините за поддържане на диалог с местните и националните институции.

 

Националните срещи се организират от Националния младежки форум. Те се провеждат един път годишно в различни български градове. Срещата в Русе се реализира с активната подкрепа на Община Русе и се финансира от Общинския годишен план за младежта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3269 |13.06.2022 Кметът на Враца катастрофира с автомобил без преглед . 0| 3017 |26.05.2022 Кметът на Москва обеща „познато меню“ в заместващите McDonald’s заведения . 0| 3171 |25.05.2022 Кметът на с. Клисура: Научих за незаконните погребения от свещеника . 0| 2831 |19.05.2022 Кметът на Община Русе проведе изнесена приемна в с. Долно Абланово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads