Реклама / Ads
1| 3363 |21.02.2023 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков посети производствената база на немската компания „Еберспехер“

.
Кметът Пенчо Милков и зам.-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев бяха на работно посещение във временната производствена база на немската компания за изработка на нагреватели за автомобили „Еберспехер“. Дейността бе представена от управителя Руслан Папазян и директора на новите производства за компанията Маркус Аллес.
 

„Щастливи сме, че избрахте Русе за разширяване на производството си. За нас оценката на компанията е и оценка за града и посоката, в която се развива. Тук постепенно се оформя клъстер от фирми, работещи за автомобилната индустрия, и разширяващи дейността си. Вашето присъствие е много важен момент от това развитие и съм убеден, че освен всичко, от вас можем да почерпим и голям опит в корпоративната култура и управлението на хора“, сподели кметът.

 

„Еберспехер“ се специализира в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за електрически, хибридни и автомобили, задвижвани от водород. В Русе ще действат две от растящите дивизии на компанията, свързани със сглобяването на различни продукти за климатизация. „Поточният процес е автоматизиран, а самото производство е абсолютно чисто и се прави в условия на свръхналягане“, посочва Папазян.

 

Дружеството се развива в над 80 локации по цял свят и произвежда нагреватели за едни от най-емблематичните модели на автомобилни гиганти като Мерцедес, Форд, Тойота и много други. В русенския екип вече влизат 120 души, а до края на годината се очаква назначаването на още 100.


.

Настоящото производство е временно решение до изграждането на новата сграда на дружеството, чието строителство ще стартира през март и се очаква да бъде завършено до края на 2023 г. Модерното здание ще е разположено върху 17 хил. м2 площ с възможност за почти двойно разширение.

 

„Еберспехер“ е основана през 1865 г. от Якоб Еберспехер и днес около шест милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтовите ѝ нагреватели и електронни блокове за управление.  През 2021г. брутните глобални годишни приходи на групата възлизат на 6 милиарда евро.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4197 |21.02.2023 Министър Милков поиска назначаване на нов посланик на България в НАТО . 1| 2883 |15.02.2023 Боксов клуб „Русе“ награди кмета Пенчо Милков за общинската подкрепа през 2022 г. . 8| 3050 |13.02.2023 И кметът на Перник напуска БСП: Повече в това не мога да участвам . 7| 5893 |09.02.2023 Кметът Тр. Трайков: Бандитското рязане в Борисовата градина е на фирма, имаща договор с Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads