Реклама / Ads
7| 5869 |09.02.2023 НОВИНИ

Кметът Тр. Трайков: Бандитското рязане в Борисовата градина е на фирма, имаща договор с Фандъкова

.
Трайчо Трайков
Оказва се, че фирмата, която е извършила бандиткото рязане в Борисовата градина, има сключени договори със Столична община за почистване и сметосъбиране за 6 софийски района Това заяви Трайчо Трайков. Той призова кметицата Фандъкова да анулира въпросните договори, тъй като ”на тези хора не може да се има никакво доверие”.
 

Изсичането на два декара жива гора той си обяснява с апетити за строителство. "Досега това нещо не им е позовлявано", подчерта районният кмет.

 

Трайков бе категоричен пред bTV, че Столична община трябва да си върне контрола върху къпалня "Мария Луиза".


Той посочи хронология на събитията до момента.


"Със сделка през 2002-2003 година, чрез смесено дружество между „Софийски имоти“ и две офшорки, къпалнята се превръща в дружество, в което Столична община няма никакъв контрол. Преди 2 години започнах проект. Има 12 декара в рамките на имота на къпалнята, които бяха с неизвестен собственик. Тогава ги актувахме като общински. В крайна сметка всичко приключи. Дойде време да извършим логистиката. Тогава се опитахме да влезем във връзка. Обадих се на „Софийски имоти“. Те казаха, че не са виждали тези хора и нямат никаква комуникация с тях. Финално една от директорките на "Софийски имоти" ни помогна и направихме среща с изпълнителния директор на Парк „Мария Луиза“. Преди 2-3 месеца махнахме оградата и присъединихме тези 12 декара към парка, а те поставиха оградата по техните граници. Преди три седмици от Дирекция „Зелена система“ на Столична община дойде писмо от директора, че те са казали, че искат да премахнат няколко дървета и тъй като имотът е частен, трябва да кажем какво е положението. Експерти казаха, че има 11 дървета, от които 5 напълно изсъхнали бора и 6 дървета върху подпорната стена. Издали сме това разрешение за премахването на тези изсъхнали дървета", посочи районният кмет.


Трайков добави, че тези дървета така и не са премахнати, но за сметка на това "абсолютно бандитски" посред нощ е била изсечена жива гора. "Минали са си през бариерата, защо са ги пуснали – не знам. Били са с багер и камион с дробилка отзад", каза още Трайков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3265 |08.02.2023 Кметът отличи първия „Спортист на месеца“ от Спортното училище . 3| 3603 |07.02.2023 Кметът на Пловдив след скандала с Борисов: Никога не съм влизал в задкулисие . 11| 3306 |06.02.2023 Кметът на Пловдив Здр. Димитров: Подавам оставка, но като член на ГЕРБ . 11| 3594 |05.02.2023 Даниел Митов: Кметът на Пловдив вреди на ГЕРБ, не искаме оставка на кмета на Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads