Реклама / Ads
11| 3841 |19.11.2023 НОВИНИ

Кметът Терзиев: Когато нещо те е дразнило като опозиция, не можеш да си позволиш същото да продължава

.
Васил Терзиев
Когато нещо те е дразнило като опозиция, не можеш да си позволиш същите неща да продължават, когато ти вече си в управлението. Това каза кметът на София Васил Терзиев по време на Национална среща на лидерите на "Продължаваме промяната“ в Благоевград пред журналисти.
 

Той заяви, че резултатът, който от промяната са постигнали на последните местни избори е благодарение на общите усилия на всички, на отборната игра.

 

"Примерът е изключително важен, защото сме в ситуация, когато имаме историческия шанс да покажем, че наистина може да се управлява по по-различен начин и на държавно, и на местно ниво“, каза още той и допълни, че е време от промяната да покажат, че няма нужда всички пороци да бъдат част от ежедневието ни.

 

"Това изисква да бъдем принципни. Постоянно говоря с екипа ми и казвам, че когато нещо те е дразнило като опозиция, не можеш да си позволиш същите неща да продължават, когато ти вече си в управлението. Не може да имаш толерантност към корупцията, не можеш да имаш толерантност към липсата на информацията. Не може преди да те е дразнило, че няма добра връзка с гражданите, но сега ти да правиш нещата по същия начин, защото има много задачи или друго извинение. Всеки ден ние трябва да вдигаме нивото, да изискваме най-много от себе си“, подчерта Терзиев.

 

По думите му много хора не разбират какво значи лидерство. "Те мислят, че лидерството е да изискваш повече от другите, а не от себе си. Истинското лидерство всъщност е да изискваш повече от себе си, а в другите да повярваш и да имаш ангажимент към тях. Най-голямата критика трябва да бъде към теб. Трябва да бъдеш примера, който да зарази другите. Няма значение дали си премиер, кмет, общински съветник, или млад активист. Всеки ден можеш да избереш да бъде лидер и да накараш хората да вярват в едно по-добро бъдеще“, добави той.

 

От думите на Терзиев стана ясно, че в момента България има шанс за по-добро бъдеще, но за целта всички трябва да работят заедно.

 

"Трудното предстои. Печеленото на избори е едно, управлението е друго. Имаме шанса, имаме привилегията. Имаме и много проблеми, на които трябва да погледнем като на подарък - че точно на нас се е паднала възможността да ги решим. Трябва да мислим положението за това, което предстои. Пътеката е поставена, огънят е запален, трябва да продължаваме напред“, категоричен бе кметът на столицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 13318 |19.11.2023 С колко ще поскъпнат горивата при внос на неруски петрол? . 25| 6096 |19.11.2023 „Бъл-га-ри, ю-на-ци“ и „лъвове“ ли? – мишки сте! Не заслужавате феновете, страхливци! . 39| 7320 |19.11.2023 Тодор Тагарев се обяви като вреден за руските интереси в България . 4| 6497 |19.11.2023 Две морета в Балчик, потопени лодки в Бургаско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads