Реклама / Ads
0| 4106 |19.12.2017 НОВИНИ

Кобрата: Мач с Джошуа така или иначе ще има, макар и на по-късен етап

.
Кубрат Пулев-Кобрата
Кубрат Пулев-Кобрата се готви за битка на ринка през март догодина. Това разкри той пред „България он еър”.
 

"Готов съм на 95% за големия мач. Вече съм се завърнал на ринга. Въпрос на време е да уточним датата и мястото", сподели боксьорът.

 

В следващия си двубой Кобрата може да се изправи срещу ливанеца Мануел Чар. А ако се стигне до споразумение между двамата, залогът в срещата ще бъде Междинната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

 

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа. Междинната титла беше спечелена от Чар на 25 ноември след победа по точки над руснака Александър Устинов в Германия. 33-годишният ливанец записа 31-ия си успех от 35 мача в професионалния бокс.

 

"Не смятам, че контузията ми беше фатална. Мач с Джошуа така или иначе ще има, макар и на по-късен етап. Най-важното за мен е да бъда здрав. Готов съм да изляза и да се бия срещу всеки", категоричен бе Кубрат.

 

Той пропусна възможността да се боксира със световния шампион Антън Джошуа през октомври заради контузия. Вместо него на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам, който загуби с технически нокаут в десетия рунд.

 

Тервел Пулев пък от своя страна отбеляза, че апетитът идва с яденето и вече е готов да се изправи срещу по-тежки съперници.

 

"Преходът ми показа, че класата, трупана през годините, е налице. Хората също виждат, че разликата е огромна и вече няма смисъл да се играе срещу хора от номер 200 в ранглистата, а трябва да се търси около 50-цата и постепенно да се играе за титла", коментира още той.

 

Неговият треньор Борислав Бояджиев, който е и един от първите треньори на Кубрат посочи, че състоянието на Тервел в момента е много добро и "на висота". "Подготовката му винаги е била качествена, а мотивацията - на необходимото ниво. В събота, на 23.12 отиваме да вземем седмата си победа", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4394 |12.12.2017 Тръмп поиска имиграционна реформа след атаката в Ню Йорк . 6| 9663 |07.12.2017 Радан Кънев: ГЕРБ си вкара автогол с атаката срещу приватизацията . 1| 4998 |01.12.2017 Д-р Дечев: Втълпява се, че всички иновативни медикаменти са по-добри, а това не е така . 0| 4072 |24.11.2017 Няма пострадали български медици при терористичната атака в Мали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads