Реклама / Ads
28| 4849 |10.03.2021 НОВИНИ

Когато данните ”миришат”: Социологическа агенция свързана с ВМРО я нареди трета в парламента

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Социологическа агенция с партийно обвързан собственик излезе с ново проучване за изхода на парламентарните избори, който напомпа данните на конкретна формация. Става дума за “Барометър” и партията на Красимир Каракачанов - ВМРО.
 

Според последното изследване патриотите от ВМРО, които наредиха в листите си безброй артисти, формацията на Каракачанов става трета политическа сила. Зад ВМРО остават ДПС, “Има такъв народ и коалицията “Демократична България”. Тов не е никак случайно.


ФрогНюз припомня, че в края на декември миналата година материал в “Свободна Европа” всъщност показа, че социологическата агенция има само един собственик, който е партийно оцветен и често публикува данни, които се разминават с резултатите на останалите агенции. 


От името на “Барометър България” в публичното пространство се изявява само Николай Николов. Агенцията има страница във Facebook. Няма сайт. Николов е чест събеседник в проправителствения сайт “ПИК”. Николов е единствен служител на фирмата, както показват данните в регистрите. Самият той има половината дял във фирмата “Никар Имоти”, чийто съдружник е Карлос Контрера - общински съветник и член на ВМРО. По думите му фирмата не функционира, но продължава да съществува. 


Какво сочат данните на останалите социологически агенции в момента? 

 


.

.

.
Данни на "Алфа Рисърч"


Според проучването за елесторалните нагласи на "Алфа Рисърч" ВМРО са последна политическа сила, която обаче продължава да е над прага. Партията на Каракачанов има възможности да влезе в сегашния парламент, но и за тях, и за "Изправи се! Мутри вън!" на Мая Манолова решаваща ще бъде предизборната кампания, казаха социолозите. 


Идентични са данните и на "Галъп Интернешънъл".


Данните на агенция "Тренд" към февруари 2021 г. също поставят ВМРО като последна политическа сила. 


Не е изненадващо, че сходна е ситуацията и при информацията на агенция "Медиана". 


Логичен е въпросът как тогава ВМРО се оказва трета политическа сила? Отговорът се крие именно във връзката на "Барометър България" с Карлос Контрера и респективно формацията на Каракачанов. А иначе и от ГЕРБ се похвалиха с позицията, която заемат според данните на "Барометър България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4012 |05.03.2021 Нинова: Ще осигурим свободен избор на ваксини на българските граждани, когато управляваме . 11| 3295 |04.03.2021 Кунчев: Обвиняват ни, че всяваме страх. Но другото е да не кажеш истината, когато е най-необходима . 7| 3432 |22.02.2021 Ангелов за избора на ваксини: Ще се случи, когато доставчиците започнат да спазват обещаните дати . 31| 14599 |19.02.2021 Доц. Атанас Мангъров: Най-дразнещото е, манипулират данните, за да плашат хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads