Реклама / Ads
0| 3563 |30.10.2023 НОВИНИ

В кои областни градове се очертават балотажи?

.
В общинските избирателни комисии тече обработването на резултатите от местния вот. На много места обработката върви бавно заради множеството сбъркани протоколи, проблеми с предаването на бюлетините и т.н.
 

Данните на ЦИК може да следите тук.

 

Ето къде се очертават балотажи (по областни градове), както и евентуалното разпределение в общинските съвети (за всеки град прагът за влизане е различен, затова публикуваме първите пет формации съгласно информацията от ЦИК, която се променя ежечасно).

 

Данните са към 3.00 часа:

 

Благоевград

На балотаж отиват независимият кандидат Илко Стоянов и Методи Байкушев от ПП-ДБ. В общинския съвет се подреждат ВМРО - БНД, ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, "Левицата".

 

Бургас

Димитър Николов (ГЕРБ) ще е начело на Бургас за пети мандат. Според данните на ЦИК той събира 61,09% от гласовете още на първи тур. Засега в общинския съвет влизат ГЕРБ, "Средна европейска класа", "Възраждане", КОД, ПП-ДБ.

 

Варна

Очертава се балотаж между досегашния кмет Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от ПП-ДБ. Във Варненския общински съвет влизат: ПП-ДБ, ГЕРБ, "Възраждане", "Алтернатива на гражданите", "Български гласъ".

 

Велико Търново

Даниел Панов от ГЕРБ и Йордан Терзийски от ПП-ДБ отиват на балотаж във Велико Търново. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" "Глас народен".

 

Видин

На балотаж отиват Цветан Ценков от "СДС-НДСВ-Новото време" и Александър Матеев от ГЕРБ. В общинския съвет влизат коалиция "СДС-НДСВ-Новото време", ГЕРБ, Земеделски народен съюз, ПП-ДБ и "Възраждане".

 

Враца

Кандидатът на ГЕРБ за Враца Калин Каменов води убедително със 66.01%. В общинския съвет влизат ГЕРБ, местна коалиция "Бъдеще за родината", местна коалиция "Новото време", БСП и "Български гласъ"

 

Габрово

На балотаж отива Таня Христова от ГЕРБ, засега втори е Даниел Петров от "Възраждане". В общинския съвет влизат ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ, "Възраждане" и "Граждани за общината".

 

Добрич

На балотаж отиват Йордан Йорданов от коалиция ДБГ и Красимир Николов от ГЕРБ. В общинския съвет влизат ГЕРБ, коалиция ДБГ, ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП

 

Кърджали

Очаквано - кандидатът на ДПС Ерол Мюмюн печели битката за Кърджали. В общинския съвет ще има представители на ДПС, ГЕРБ, "Възраждане", БСП и ПП-ДБ

 

Кюстендил

На балотаж отиват Петър Паунов, подкрепен от местна коалиция и Огнян Атанасов от "Партия на зелените" . Местната коалиция, издигнала Паунов, Партия на зелените, БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ влизат в общинския съвет.

 

Ловеч

На балотаж отиват Валентина Недялкова от ГЕРБ-СДС и Страцимир Петков, подкрепен от ИТН и "Български възход". В общинския съвет влизат ГЕРБ, ИТН/"Български възход" (с обща листа), БСП, "Граждани за общината", ПП-ДБ.

 

Монтана

Златко Живков, издигнат от местна коалиция СДС печели кметския стол в Монтана. СДС, НДСВ, "Възраждане", ПП-ДБ и БСП ще имат представители в местния парламент.

 

Пазарджик

Тодор Попов от "Новото време" и Петър Куленски от ПП-ДБ са на балотаж в Пазарджик. В общинския съвет влизат "Новото време", ПП-ДБ, ГЕРБ, "Заедно за силна община", НДПС

 

Перник

Досегашният кмет на Перник Станислав Владимиров печели убедително още на първи тур. Представители на "Движение за просперитет за Перник", ГЕРБ, "Бъдеще за родината", ВМРО и ОБГ "Български лейбъристи" ще бъдат част от местния парламент.

 

Плевен

В Плевен ще има балотаж, но битката ще е оспорвана. Валентин Христов от ГЕРБ води, но разликата между втория и третия - Георг Спартански и Чавдар Попов, и двамата издигнати от ИК, не е голяма. В общинския съвет влизат ГЕРБ, "Бъдеще за родината", БСП, Алтернатива на гражданите, ПП-ДБ.

 

Пловдив

Очертава се балотаж между кандидатите на ГЕРБ Костадин Димитров и на ПП-ДБ Ивайло Старибротов. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, "Българска прогресивна линия", местна коалиция "Съединени за Пловдив" и "Възраждане".

 

Разград

Независимият кандидат Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров от ПП-ДБ влизат в битка за Разград. ПП-ДБ, БСП, ГЕРБ, ДПС и МИР ще имат представители в общинския съвет.

 

Русе

Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България" и Иван Иванов от ГЕРБ отиват на балотаж. В общинския съвет влизат местна коалиция "БСП за България", ГЕРБ, ПП-ДБ, "Възраждане" и местна коалиция "България на регионите".

 

Силистра

На балотаж отиват Ивелин Иванов от ГЕРБ и независимият кандидат Александър Сабанов. В общинския съвет място ще намерят ГЕРБ, "Алтернативата на гражданите", СДС, Социалдемократическа партия, ДПС

 

Сливен

Стефан Радев от ГЕРБ и Пламен Стоянов от "Пряка демокрация" влизат в битка за Сливен. В общинския съвет ще има представители от ГЕРБ, Пряка демокрация, ПП-ДБ, БСП, "Възраждане".

 

Смолян

На балотаж отиват Николай Мемелов от ГЕРБ и Стефан Сабрутев от Движение "Нашият град". В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, Новото време, Движение "Нашият град" и ДПС.

 

София-град

При едва 7.27% обработени протоколи в столицата към 3.00 часа се очертава балотаж между Васил Терзиев (ПП-ДБ) и Ваня Григорова (БСП). В Столичния общински съвет влизат коалиция "ПП-ДБ-Спаси София", ГЕРБ-СДС, БСП, "Възраждане", КОД, а по всяка вероятност - и "Има такъв народ".

 

Стара Загора

Досегашният кмет Живко Тодоров (ГЕРБ) засега печели на първи тур. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ЗНС, "Възраждане", ПП-ДБ и БСП.

 

Търговище

Засега убедително печели кандидатът на ГЕРБ в Търговище - Дарин Димитров. В местния парламент влизат ДПС, ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и Левицата.

 

Хасково

Станислав Дечев от ГЕРБ и независимият Николай Ставрев отиват на балотаж. В общинския съвет на Хасково влизат ГЕРБ, ДПС, "Български гласъ", ПП-ДБ и "Ние идваме".

 

Шумен

Христо Христов от БСП и Георги Колев от ГЕРБ ще се борят за кметския пост в Шумен. В общинския съвет влизат БСП, ГЕРБ, ПП-ДБ, Левицата и "Възраждане".

 

Ямбол

При 100% обработени протоколи досегашният кмет Валентин Ревански от "Пряка демокрация" печели втори мандат в Ямбол с убедителна преднина. Първите пет партии по разпределение за общинския съвет са "Пряка демокрация", ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и "Българска нова демокрация".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9702 |30.10.2023 Кметската битка: Какво показват резултатите на ЦИК? . 5| 4403 |29.10.2023 В София най-шарена е партийната подкрепа за Ваня Григорова и Вили Лилков . 2| 4097 |29.10.2023 Нинова: След 18 години на ГЕРБ в София, тях вече ги няма . 7| 4311 |29.10.2023 Деян Николов, ”Възраждане”: Ваня Григорова изглежда като кандидат срещу сглобката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads