Реклама / Ads
0| 3484 |20.05.2022 НОВИНИ

Кой сложи решетки за 34 хил. лв. на НС? Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията

.
Никола Минчев, Ива Митева
Поставянето на металните решетки на входа на Народното събрание, които скандализираха не само обществеността, но и самите депутати, се е случило без знанието на председателя на НС Никола Минчев, заяви самият той пред журналисти. Решението дошло от главния секретар на Народното събрание. Стойността на съоръжението е 34 хил. лв. От администрацията на парламента няма да обжалват съставения от Министерството на културата акт.
 

Заради случката Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията. Заместник-председателят на Народното събрание от „Има такъв народ“ призова председателя от „Продължаваме Промяната“ да даде обяснение кой и как е дал разрешение за поставянето на металните решетки в сградата на парламента.

 

„Той сам е взел това решение, така че сам трябва да отговори защо е взел това решение. Нека, не го прехвърляйте това върху останалите зам.-председатели или върху председателския съвет. Отново повтарям – председателският съвет трябваше да бъде запознат с този въпрос. Да се крие председателят на парламента зад администрацията, просто не е редно“, Ива Митева, като подчерта, че не одобрява поставянето на заграждения вътре и около сградата на парламента.

 

„Прегради между нас и народа не трябва да има. Ако не сме искани, с хората в прями отношения, значи си го заслужаваме. Да не дойде времето, когато ще ни изхвърлят през прозорците“, коментира Митева.

 

В крайна сметка стана ясно, че решетките, които се превърнаха в повод за скандал между управляващи и опозиция, се очаква да бъдат премахнати през идващите почивни дни, което е точно седмица след като бяха поставени на официалния вход на Народното събрание. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3062 |20.05.2022 Минчев: Металните решетки в парламента ще бъдат премахнати без обжалвания . 0| 3371 |19.05.2022 Радев за решетките в НС: Има си органи, които отговарят за това . 0| 3016 |19.05.2022 Министерството на културата нареди решетките в НС да се премахнат . 0| 3345 |19.05.2022 Минчев ще проверява неговия подпис ли стои под разрешителното за решетките в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads